A Sharon McCone Mystery

I Marcia Mullers anden krimi med detektiv Sharon McCone, bliver en af Sharons underboer, Molly Antonio, dræbt, samtidig med at Sharons barndomsveninde Linnea har indtaget Sharons lejlighed og barskab, i en depression over sin skilsmisse.

Molly er blevet kvalt, og den snor der er blevet brugt, ligner rigtig meget gardinsnoren i Sharons lejlighed. Ifølge vidner havde Molly og Linnea et skænderi kort før Molly blev ekspederet hensides. Hvad har Linnea mon med den sag at gøre, og er det rigtigt hun stort set intet husker i sine sprittåger?

Der er desuden noget mystik med det lokale center for blinde og dets leder, og den arabiske købmand virker også lidt nervøs? Og opgangens medie og forudsigerske, Madam Anya med den tamme krage, hvad er det hun ved, og hvorfor åbner hun altid døren med trukket pistol?

En spændende krimi, et godt plot og handling, og så er jeg vild med formatet: Godt 200 siders spænding med mystik, slagsmål og action.

Marcia Muller introducerede som vistnok den første den hårdtslående kvindelige detektiv, med sin serie om Sharon McCone, der arbejder som detektiv i San Fransisco for All Souls Legal Cooperative, et advokatkontor.

Sharon McCone er hårdtslående, vedholdende og rap i replikken. Og kærlighedslivet går lidt op og ned. Hendes metoder er ind i mellem lidt på kanten, så hendes forhold til politiet er ikke altid godt. McCone har naturligvis hjælpere, især hendes (faderlige) chef, Hank Zahn, der må lappe hende sammen og passe på hende, når hun udmattet vender hjem fra natlig overvågning og slagsmål.

Konceptet har inspireret andre, mest markant nok V.I. Warshawski af Sara Paretsky, der dog har tilføjet en god dosis Sjöwall & Wahlöö samfundskritik. Det har Marcia Muller ikke så meget af.


Marcia Muller: Ask The Cards a Question. The Women’s Press, 1993 (1982).

Skriv et svar