Åsa Larsson: Solstorm


Jeg klagede for nylig over standarten for svenske krimier, og fik anbefalet blandt andre Åsa Larssons Solstorm.

Og det var en god anbefaling. Larsson skriver bedre end Helene Tursten, og hun har ikke så mange litterære fixfaxerier som Arne Dahl og Leif GW Persson.

Skattejurist Rebecka Martinsson bliver kaldt hjem til fødebyen Kiruna i nordsverige af en veninde, hvis bror er blevet myrdet og lemlæstet, og som nu beder om Rebeckas juridiske bistand. Den myrdede (og mordet?) var en del af et frikirkesamfund. Rebeckas mildest talt ustabile forhold til sin chef på advokatkontoret i Stockholm og hendes fortid i frikirkesamfundet i Kiruna er med til at skærpe spændingen ved bogen.

Fine personskildringer, fin handling og fornem finish. Jeg glæder mig til at møde Rebecka og de andre i den næste bog 🙂

Louise har også anmeldt Solstorm. Læs hendes anmeldelse her.

Åsa Larsson: Solstorm. Modtryk, 2008 (2003). Oversat af Helene P. Sørensen.

7

Authors gravatar

Søren

@ Anita: Hvor er det dejligt at få nye læsere på bloggen, velkommen 🙂

Jeg er lige ved at koge hyldebærsaft, men så snart jeg er færdig, vil jeg tjekke din blog ud 🙂

Authors gravatar

Anita

Spennende med tips om nye krimbøker! Har ikke lest noe av Åsa Larsson fra tidligere.

Authors gravatar

Anita

Spennende med tips om nye krimbøker! Har ikke lest noe av Åsa Larsson fra tidligere.

Authors gravatar

Louise

Jeg har det sådan lidt blandet med Åsa Larssons bøger. På den ene side er de enormt tunge i stemningen, men på den anden side kan jeg faktisk også meget godt lide dem. Har læst de tre ud af de fire (tror jeg, det er), som er udkommet. Her er min omtale, hvis du vil linke. Jeg linker til din 🙂

http://bogsider.blogspot.com/2008/10/solstorm-af-sa-larsson.html

Authors gravatar

Louise

Jeg har det sådan lidt blandet med Åsa Larssons bøger. På den ene side er de enormt tunge i stemningen, men på den anden side kan jeg faktisk også meget godt lide dem. Har læst de tre ud af de fire (tror jeg, det er), som er udkommet. Her er min omtale, hvis du vil linke. Jeg linker til din 🙂

http://bogsider.blogspot.com/2008/10/solstorm-af-sa-larsson.html

Skriv et svar