Biavlerens lærling

Den forældreløse engelsk-amerikaner Mary Russell opholder sig hos sin værge på landet i Sussex, England. Her går hun dagligt ture med næsen begravet i en bog, da hun en dag nærmest bogstavligt talt falder over den kendte detektiv Sherlock Holmes.

De to mesterhjerner fatter straks interesse for hinanden, og Holmes påtager sig at udvikle Marys evner som detektiv, og snart hjælper hun Holmes i mindre sager. I en større sag om en kidnappet datter af en amerikansk senator, finder vor heltepar datteren, befrier hende og leverer kidnapperne til politiet. Den mystiske bagmand forbliver dog mystisk og ukendt.

Et bombeanslag som kvæster Sherlock Holmes og et andet bombeattentatforsøg mod Mary, får de to til at forstå, at de pludselig er oppe mod en modstander der matcher dem i intellekt og hensynsløshed.

Laurie R. Kings første bind i sin serie om Sherlock Holmes og Mary Russell er en klassiker i mit krimi-bibliotek som jeg har læst mange gange. Hele setuppet er troværdigt og gennemført og dødspændende.

Laurie R. King: Biavlerens lærling. Klim, 1994. Oversat af Kirsten Nielsen.

Skriv et svar