Boglinks fra ugen der gik

I går meddelte Forlaget Gyldendal, at de dropper at være en boghandel på nettet, så de lukker for g.dk og eLounge.dk i løbet af efteråret. I stedet for har de købt sig ind i streamingtjenesten Storytel. En streamingtjeneste for bøger? Det skal blive spændende at følge den udvikling.

Storytel er ikke startet op endnu, men man kan skrive sig op til at få en mail, når det sker, her. Årets Ordkraftpris går til Allan Olsen, for at bruge det danske sprog på en underfundig, fornyende og poetisk måde. 
Allan Olsen, det er også ham der lige har udgivet et nyt album, der kun kan købes i Oles CD Bar i Frederikshavn eller hos alle Spar-købmænd nord for Limfjorden. 
Sådan kan man også lancere sin musik og trække overskrifter hos hovedstadspressen 🙂
Den ægyptiske forfatter, Sonallah Ibrahim, har lige fået oversat og udgivet sin roman That Smell til engelsk. Selvom romanen snart er 50 år gammel, ser den spændende ud. Den handler om en mand der lige er blevet løsladt fra fængslet, og om hvordan han oplever at komme ud i Cairos gader igen, ryger, møder en prostitueret, bliver kontrolleret af politiet etc. Altså ikke voldsom handling, men det skulle være en fantastisk beskrivelse af chokket over at møde livet og storbyen igen. 
Der er et interview med den amerikanske oversætter her. Sonallah Ibrahim sad selv fængslet i 1960’erne for kommunistiske aktiviteter. Der er et uddrag af hans fængselsnoter på engelsk her.

Da det går op for Pejk Malinovski, at der findes en by i Texas, der hedder Poetry, altså poesi, så må han afsted. Han er nemlig tredje generations digter, så den fristelse kan han ikke stå for.

Han tager afsted til den lille, texanske flække, og møder gæstfrie, gudfrygtige og hårdtarbejdende texanere. Men findes der også poesi i Poetry?

Der er der kommet en fed radiodokumentar ud af, på cirka 35 minutter, udgivet af Third Ear. Lyt til den her eller podcast den til din iPhone eller pc her.

Noget af det sjove ved at finde bøger på loppemarkeder og i genbrugsbutikker, at man ofte kan finde gamle bogmærker i dem, i form af postkort, fotografier eller pengesedler.

En amerikanske rare bookseller har lavet en hel blog om det han finder i bøgerne. Bloggen hedder Forgotten Bookmarks, og her gengiver han postkort og breve og hvad der står på/i dem. Ret underholdende.
Dem har jeg også fundet mange af. Dem kan du finde her på bloggen under emneordet glemtebogmærker.
Det var alt for denne gang. Husk, at hvis du har et godt bogtip eller link, så modtager jeg dem med kyshånd. God læsning derude 🙂

Skriv et svar