Det Blå Marked

Fruen skulle til venindetræf i Aarhus i lørdags og jeg var chauffør, for jeg havde også et ærinde i området. Jeg skal nemlig skrive en opgave om Kongeligt Porcelæn, så hvad var mere oplagt end at futte til Det Blå Marked i Låsby? Har I været der? Et skønt sted fyldt med boder med alverdens ting og et mylder af folk på jagt efter det gode fund og det gode tilbud. Der bliver lyttet dansktop og spist røde pølser til.

Jeg fandt en bod med porcelæn, og spurgte damen om jeg måtte stille et par spørgsmål til min artikel. Det var hun ikke meget for, hun havde faktisk liiiige planlagt, at hun skulle noget helt andet. Jeg lod mig ikke afvise, og spurgte om hun nu var helt sikker på at jeg ikke måtte stille et par spørgsmål.

“Jamen, så rub dig dog,” udbrød hun, og så var interviewet i gang, og hun var faktisk rigtig sød og ville gerne snakke, da vi først kom i gang 🙂

De har også bøger sådan et sted, men jeg havde ikke tid til at lede længe, for det var andre steder der trak. Der var nemlig et antikvariat i Egå, Jydsk Antikvariat, der er ved at lukke (tak for tippet, Kim!). Ejeren fortalte, at det ikke længere kunne løbe rundt, så han var nødt til at lukke. Meget trist. Jeg kan ikke lade være med at føle mig som en grib, når jeg går der imellem hylderne og vælger ud af dødsboet. Alligevel kan jeg ikke holde mig væk. Her er hvad jeg fandt:

Jeg er ret vild med skandinaviske forfattere fra den naturalistiske periode og deromkring og elsker samle- og mindeudgaver. Her fandt jeg mindeudgaver for Arne Garborg, Amalie Skram og Herman Bang, en Demos bog og Alexandre Dumas’ erindringer. Dejligt.

Så hvis du er i nærheden af Egå, så tag en tur forbi Jydsk Antikvariat i Center Øst. Alle bøger uden undtagelse sælges for 10 kroner pr bind, og der er mange bøger endnu. Det slutter vist 31.marts.

            Kan I finde Holger på billedet?

3

Authors gravatar

Kim F. Rasmussen

Dejligt at du fandt noget du kunne bruge i Egå.
Det er godt nok længe siden at jeg har været i Låsby, til Blå Marked, mindst 17 år. Så længe er det siden at vi flyttede til Vendsyssel. Så jeg ved jo ikke hvordan nu, men dengang syntes jeg der var langt mellem de gode fund.

Authors gravatar

Kim F. Rasmussen

Dejligt at du fandt noget du kunne bruge i Egå.
Det er godt nok længe siden at jeg har været i Låsby, til Blå Marked, mindst 17 år. Så længe er det siden at vi flyttede til Vendsyssel. Så jeg ved jo ikke hvordan nu, men dengang syntes jeg der var langt mellem de gode fund.

Authors gravatar

Linse

Jeg får ikke lyst til at købe noget, hvis jeg skal være helt ærlig. Vi er sådan i feltet mellem en marskandiser og en kræmmer. Altså gammelt indbo, strik, lidt elektronik og så 10 tennissokker til en hund 🙂

Skriv et svar