Doktor Wohlers boghandel i Lange Reihe

Siden fruen og jeg er begyndt at udforske Hamburg, er det især kvarteret St. Georg lige ved hovedbanegården, vi har kastet vores kærlighed på. Måske fordi det er et boligkvarter, der minder om en blanding af Nørrebro og Vesterbro i København: bøssebarer, gadeludere, brune værtshuse, biodynamisk, fairtrade baseret konditorier, indiske, italienske, portugisiske og libanesiske restarauranter, cocktailbarer og delikatesseforretninger. Turistfælder side om side med Michelinrestauranter.

Det er især i hovedgaden Lange Reihe, at restauranterne og barerne og tøjbutikkerne og de økologiske supermarked ligger skulder ved skulder, men der ligger også to, nej faktisk tre uafhængige boghandlere. Den tredje boghandel er noget læse-i-hånd-stjernetegn-magiske-sten-hippi-tjams, som vi ikke skal komme nærmere ind på her.

Den ene boghandel er Bücher Thiede, en blandet landhandel med nye og antikvariske bøger, med fokus på film- og fotobøger. Udvalget er ikke stort, men helt sikkert værd et kig, og man kan sidde i de magelige stole og bladre i bøgerne.

Den anden er et rigtigt fint og uafhængigig antikvariat, Antiquariat Dr. R. Wohlers & Co., med et fedt udvalg af gamle og nye bøger, som man kan forelske sig i og måske endda købe. Her har jeg brugt mange timer med at lede de bugnende hylder igennem for netop den bog jeg stod og manglede fra min ønskeliste, andre gange fandt jeg bøger, hvis eksistens jeg intet havde anet om.

Men antikvariatet er ved at blive sat på gaden af en grisk bolighaj, der har hævet lejen fra 1400 til 4100 Euro. Den lokale beboerforening har bakket antikvariatet op med kompromisforslag og larmedemoer, men trods de gode intentioner, ser det ikke ud til at bolighajen giver sig.

Og det er lidt trist. Jeg håber antikvariatet finder sig et nyt hjem.

Mere om sagen HER (på tysk).
Skriv et svar