E-bøger?

Jeg er aldrig kommet igang med hverken at læse eller høre bøger elektronisk. Hverken som podcast, i radioen, på nettet, via mobiltelefonen eller Ipod. Men nu lyder det til at e-bogen for alvor er på vej til Danmark her til efteråret.

Samtidig har Google meldt ud, at de vil lave en e-læser, der kan tage alle formater på markedet, modsat Amazons Kindle, der kun kan læse sit eget format.

Fordele ved e-bogen: man kan have mange bøger med sig uden at det fylder og vejer. Man kan hurtigt skaffe sig en bog man får lyst til at læse, det tager få minutter. Man behøver ikke at gå i boghandlen for at købe bøger.

Bagdele: Man kan ikke bladre frem og tilbage og orientere sig så nemt. Man kan løbe tør for strøm.

Jeg er meget i tvivl om jeg vil bruge e-bogen. Måske bliver man tvunget, for hvis det bliver udbredt, er boghandlen som vi kender den idag nok død.

Vil du forlade papirbogen til fordel for e-bogen?

Læs mere her og her hos Information.

25

Authors gravatar

Søren

@Lydia: tak for din kommentar. Har du også en bogblog, så send mig gerne et link 🙂

Authors gravatar

Søren

@Lydia: tak for din kommentar. Har du også en bogblog, så send mig gerne et link 🙂

Authors gravatar

Søren

@Lyran: Tusind tak og velkommen til 🙂

Authors gravatar

Søren

@Lyran: Tusind tak og velkommen til 🙂

Authors gravatar

Lyrans Noblesser

Jag kan absolut inte tänka mig att överge böckerna till förmån för e-böcker. Men kanske e-boken blir ett komplement någon gång i framtiden. Fin blogg du har och roligt med lite kontakt mellan grannländerna.

Authors gravatar

Lyrans Noblesser

Jag kan absolut inte tänka mig att överge böckerna till förmån för e-böcker. Men kanske e-boken blir ett komplement någon gång i framtiden. Fin blogg du har och roligt med lite kontakt mellan grannländerna.

Authors gravatar

Louise

Jeg har faktisk også en pæn samling LP'er, som jeg heller ikke vil skille mig af med. CD'erne må gerne snart ryge ud, skal bare lige have tjekket hvad vi skal beholde, lægge på ipod'en osv.

Og så vil jeg finde på en måde at opbevare LP'erne på, så de ikke fylder så meget (hvordan, egentlig). Men så kommer det næste problem….skal man så også beholde pladespiller? Arrrh. Mange ting at bekymre sig om…

Men bøgerne beholder jeg altså endnu, selvom jeg indimellem faktisk rydder op i dem og smider ud. Dvs. jeg plejer at lægge bøgerne i vores storskralde-rum, og så er det altid nogen, der tager dem, hvilket jeg sådan set har det bedre med end blot at kyle dem ud.

Authors gravatar

Anonymous

Jag kommer absolut att överge pappersboken. Det måste spara mycket på miljön. Dessutom slipper man problemet med vilka böcker man måste göra sej av med för att få plats med nya….
Lydia

Authors gravatar

Anonymous

Jag kommer absolut att överge pappersboken. Det måste spara mycket på miljön. Dessutom slipper man problemet med vilka böcker man måste göra sej av med för att få plats med nya….
Lydia

Authors gravatar

Geir Isaxen

Hei! Jeg har lenker både til norske og svenske bokbloggere på min egen blogg. Du blir herved den første danske!

Authors gravatar

Geir Isaxen

Hei! Jeg har lenker både til norske og svenske bokbloggere på min egen blogg. Du blir herved den første danske!

Authors gravatar

Søren

@ Louise: Sjov pointe med CD'en. Jeg er gammel nok til at have en LP-samling, som jeg nødig vil af med. De er ikke pæne og de fylder meget. Men de er som bøger: de dufter, man kan læse teksterne (modsat CD'en), coveret er et kunstværk i sig selv (nogle gange). Cd'erne har jeg ikke samme forhold til, og vil også gerne af med dem.

Hvis jeg havde lydbøger tror jeg det ville være det samme, at de ikke behøvede at stå på en hylde, men bare kunne ligge på en harddisk. Mens bogen jo også tidt er et kunstværk i formen, ikke kun i indholdet.

Til gengæld kan der være økonomi og praktik i e-bogen der også kan få mig til at hoppe med på vognen på et tidspunkt. Men jeg smider næpper mine fysiske bøger ud. Jeg er dårligt nok i stand til at give dubletter fra mig 😮

Authors gravatar

Søren

@ Louise: Sjov pointe med CD'en. Jeg er gammel nok til at have en LP-samling, som jeg nødig vil af med. De er ikke pæne og de fylder meget. Men de er som bøger: de dufter, man kan læse teksterne (modsat CD'en), coveret er et kunstværk i sig selv (nogle gange). Cd'erne har jeg ikke samme forhold til, og vil også gerne af med dem.

Hvis jeg havde lydbøger tror jeg det ville være det samme, at de ikke behøvede at stå på en hylde, men bare kunne ligge på en harddisk. Mens bogen jo også tidt er et kunstværk i formen, ikke kun i indholdet.

Til gengæld kan der være økonomi og praktik i e-bogen der også kan få mig til at hoppe med på vognen på et tidspunkt. Men jeg smider næpper mine fysiske bøger ud. Jeg er dårligt nok i stand til at give dubletter fra mig 😮

Authors gravatar

Søren

@ Dorte: Hvis jeg var sådan en der sad i en flyver hele tiden, kunne jeg måske lokkes. Men bogen har over 40 års forspring i mit bogliv, det bliver svært at vippe af pinden!

Jeg tror jeg ser tiden lidt an endnu.

Authors gravatar

Søren

@ Dorte: Hvis jeg var sådan en der sad i en flyver hele tiden, kunne jeg måske lokkes. Men bogen har over 40 års forspring i mit bogliv, det bliver svært at vippe af pinden!

Jeg tror jeg ser tiden lidt an endnu.

Authors gravatar

Søren

@ Ingrid: Jeg er også glad for bogen i fysisk form. Bøger kan man både se, føle og dufte.

Authors gravatar

Søren

@ Ingrid: Jeg er også glad for bogen i fysisk form. Bøger kan man både se, føle og dufte.

Authors gravatar

Louise

Jeg kunne godt forestille mig at investere i en e-book reader på et eller andet tidspunkt, men som udgangspunkt lige nu gider jeg ikke. Jeg hygger mig for meget med de gammeldags papirbøger og synes også, at de er flottere at have stående i stuen end ingenting. På den anden side hader jeg cd-samlingen af et ondt hjerte, og kan næsten ikke vente på, at jeg kan smide hele møget ud. Når alt er lagt over på min Ipod. Men jeg har svært ved at forestille mig, at jeg vil få det på samme måde med en e-bog reader.

Authors gravatar

Louise

Jeg kunne godt forestille mig at investere i en e-book reader på et eller andet tidspunkt, men som udgangspunkt lige nu gider jeg ikke. Jeg hygger mig for meget med de gammeldags papirbøger og synes også, at de er flottere at have stående i stuen end ingenting. På den anden side hader jeg cd-samlingen af et ondt hjerte, og kan næsten ikke vente på, at jeg kan smide hele møget ud. Når alt er lagt over på min Ipod. Men jeg har svært ved at forestille mig, at jeg vil få det på samme måde med en e-bog reader.

Authors gravatar

Dorte H

Jeg kender en blogger som lider af kræft, og synes e-bøger er noget nemmere at håndtere, når man ligger på sofaen, men nej, personligt har jeg endnu aldrig læst en, og det er ikke ligefrem noget, jeg savner. På et eller andet tidspunkt kan prisen jo blive så vægtigt et argument, at jeg gør det.

Authors gravatar

Dorte H

Jeg kender en blogger som lider af kræft, og synes e-bøger er noget nemmere at håndtere, når man ligger på sofaen, men nej, personligt har jeg endnu aldrig læst en, og det er ikke ligefrem noget, jeg savner. På et eller andet tidspunkt kan prisen jo blive så vægtigt et argument, at jeg gør det.

Authors gravatar

Ingrid

Jag har nog svårt att ta till mig e-böcker men kan förstå att det är praktiskt att kunna ladda ner många böcker på en gång. Själv är jag alldeles för förtjust i att "bläddra" på vanligt sätt och jag tycker att det blir lite ansträngande för ögonen med just e-böcker. (Jag tillhör nog fel generation också förstås…..

Authors gravatar

Ingrid

Jag har nog svårt att ta till mig e-böcker men kan förstå att det är praktiskt att kunna ladda ner många böcker på en gång. Själv är jag alldeles för förtjust i att "bläddra" på vanligt sätt och jag tycker att det blir lite ansträngande för ögonen med just e-böcker. (Jag tillhör nog fel generation också förstås…..

Skriv et svar