Einsteins sidste teori


Einstein fandt ikke kun ud af relativitetsteorien, men i al hemmelighed også den ”Einheitliche Feldtheorie”, en teori der kan have større og mere ødelæggende effekt. Einstein tog derfor teorien med sig i graven. Og dog: et par af hans assistenter kendte den også. Den ene giver på sit dødsleje sin viden videre til den midaldrende fysiklærer på Columbia University David Swift. Han bliver nu jagtet af både nogle onde forbrydere og den amerikanske regering. Hvem kommer mon først. Vil David overleve? Vil han overleve OG finde kærligheden?

Denne kriminalroman sælges som en fysikkens pendant til ’Da Vinci mysteriet’ (ikke nogen videre god anbefaling i min bog), skrevet af en redaktør af tidsskriftet Scientific American. Bogen er ikke videre spændende, måske spiller det også ind, at jeg er komplet ligeglad med fysik, som jeg heller ikke forstå en pind af. Hovedpersonen kan ikke give sin søn en vandpistol, uden at vi som læsere får en fysiklektion i hvordan den virker, suk. Lidt lettere utilsløret hån af tidligere præsident Bush og vicepræsident Cheney kan ikke gøre det op for den manglende suspense, kedelige plot og det flade sprog.

Mark Alpert: Einsteins sidste teori. Hr. Ferdinand, 2008. Oversat af Anne Mette Poulsen.

3

Authors gravatar

Dorte H

Det kunne være sjovt at høre, hvad du synes om den. Nesser skriver godt, synes jeg. Skyggerne og regnen er ikke nogen hæsblæsende spændingsroman, men en mere stille, underfundig bog om forhold mellem mennesker, med fine glimt af Nessers underspillede humor. Der er også et krimi-plot i den, men det er ikke så meget den del, jeg husker. Jeg kunne forestille mig, du vil sætte pris på den.

Authors gravatar

Søren

Tak, det lyder som et bedre tip. Den står endda ulæst på min hylde, opdager jeg 😮

Authors gravatar

Dorte H

Hmmm. Nej, Dan Brown eller fysik-lektioner er heller ikke gode salgsargumenter hos mig.

Men jeg har læst en meget sjov spændingsroman, hvor Fermats sætning indgår – med mere humor end fagligt præk. Hvis du er nysgerrig, så er det Håkan Nessers "Skyggerne og regnen" (ikke med Van Vateren, men en enkeltstående krimi).

Skriv et svar