Et bibliotek må man jo have

Min gamle afdøde kammerat, Henrik, er uden sammenligning den største klunser jeg har kendt. Han havde mange tricks og fifs til måder, man kunne finde gode sager til videresalg eller -bytte. For eksempel mente han, at det var en god idé at finde ud af, hvornår der var afhentning af storskrald i Hellerup, og så gennemtrævle de riges affald i vejkanten efter at det var blevet sat ud og inden det blev afhentet. De rige smider sgu alle mulige gode ting ud. Vi prøvede det engang, men der var ikke noget. De rige var vist lidt nærig med bornholmerurene og rokokomøblerne lige dén måned.

Henrik kunne være ret gavmild. Han kendte godt til min passion for gamle bøger, så en gang imellem forærede han mig bøger han havde klunset eller byttet sig til. En gang gav han mig en mindre samling bøger om 2. verdenskrig. Lige det emne var vi fælles om at interesserer os for. Somme tider blev de bøger han forærede mig vores. Somme tider skulle han lige bruge en eller to af dem igen, og så blev de Henriks igen. Det med fast bopæl var ikke altid Henriks stærke side, men et bibliotek måtte man jo have, på den ene eller anden måde.

7

Authors gravatar

Unknown

sådan havde han det vist også med penge….. 🙂

Authors gravatar

Unknown

sådan havde han det vist også med penge….. 🙂

Authors gravatar

Kirsten Krogh

Hej Linse

Sikke en fin lille portræthistorie.
Kender du flere sjove, skæve typer?
Dem vil vi gerne høre mere om.

Mange hilsner fra Kirsten (fra Det journalistiske håndværk 1)

Authors gravatar

Linse

Tak, Kirsten, jeg skal se hvad jeg kan grave frem 🙂

Authors gravatar

Linse

Tak, Kirsten, jeg skal se hvad jeg kan grave frem 🙂

Skriv et svar