Guardian Angel

V.I. Warshawskis nabo, Mr. Contreras, hyrer hende til at finde sin gamle ekskollega, som er forsvundet. Har det mon en forbindelse til deres gamle arbejdsplads, Diamond Head? Snart er V.I. på sporet af råddenskab og kynisme i overklassen, og støder også på sin ex-mand, den succesrige advokat Dick Yarborough, og det hele bliver temmelig voldsomt og fysisk farligt.

Samtidig er V.I.’s kvartér ved at blive opkøbt af skumle yppie-typer, der vil omdanne det gamle arbejderkvater til et mondænt kvarter. Da en ældre dame på vejen falder om og bliver indlagt, får den lidt for smarte nabo, advokaten Todd Pichea, tildelt formynderskabet over den gamle dame, og afliver hendes hunde og har planer om at sælge huset, så snart han finder skødet.

V.I. bliver rasende og gør alt hvad hun kan for at lægge Todd og hans smarte kone og venner hindringer i vejen. Og det skal vise sig, at der er forbindelse mellem de to sager. Todd er nemlig ansat på samme advokatfirma som Dick, og begge sager handler om pensionspenge.

Plottet kan måske virke banalt, men Paretsky skaber ud over en spændende kriminalroman med en spændende og sympatisk heltinde, også et tværsnit af det amerikanske samfund, uden at det tager over. Samfundskritik helt i Sjöwahl & Wahlöös ånd.

Dette er den 7. bog i serien.

Sara Paretsky: Værgeløs. (Guardian Angel). Fremad, 1993 (1992). Oversat af Arne Herløv Petersen.

Skriv et svar