Ikke blot ilden

Åh, du mit liv,
mellem os flammer ikke blot ilden,
men hele livet,
den enkle historie,
den enkle kærlighed
mellem en kvinde og en mand,
som ligner alle andre.

Ovenstående er fra digtet ‘Ikke blot ilden’ som findes i min ynglingsdigtsamling ‘Kaptajnens vers’ af Pablo Neruda.

Jeg læser for lidt lyrik, og har sat mig for, at denne sommer skal der laves om på det. Så kære læser, hjælp mig venligst: hvad er din ynglingsdigter, dit ynglingsdigt eller din ynglingsdigtsamling? Kom med dit bud på, hvilke digte jeg skal læse i sommervarmen. Det må gerne handle om kærlighed.

5

Authors gravatar

Søren

@ Dorte & Carsten: Tusind tak for forslag 🙂

Authors gravatar

Peden

Tror aldrig jeg har læst nogen digte. Eller også har jeg engang i folkeskolen. Uha, jeg lyder jo næsten som et ukultiveret menneske uden litterært indblik.
Men Pablo Neruda er der til gengæld lavet en smuk film om, som jeg gerne vil anbefale. Den hedder "Postbudet".

Authors gravatar

Carsten

Jeg læser generelt også alt for lidt lyrik. Og når jeg læser det, så er det mest dansk eller nordisk lyrik. Lyrik er næsten et must at læse på originalsproget, synes jeg.

Men når jeg læser lyrik hiver jeg ofte fat i Henrik Nordbrandt, Søren Ulrik Thomsen, Mikkel Thykier, Carsten René Nielsen, Naja Marie Aidt og Pia Juul. Jeg har også et soft spot for Jens August Schade, den gamle ræv. Dan Turell bliver ind imellem også taget frem.

Authors gravatar

Dorte H

Jeg har ingen yndlingsdigter, men ud over gode gamle Shakespeare (både sonnetter og længere digte), kan jeg godt lide Robert Frost. Husker kun ´The Road not Taken´ på stående fod.

Sylvia Plath er også god, når man ikke har noget imod at tænke lidt undervejs, men det er ikke ligefrem skønne kærlighedsdigte.

Skriv et svar