Jeg har fået min egen sporhund | Bogstavsamleren

Min kone traver trofast og tålmodigt med mig på mine ekspeditioner til loppemarkeder og genbrugsbutikker. Det giver nu uventet gevinst. I sidste uge var vi til et loppemarked i Pandrup, hvor der var et helt rum fyldt med dejlig mange bøger. Jeg er systematisk, så jeg starter fra en kant og går metodisk frem, så intet undgår mit årvågne falkeøje.

Konen derimod, tog et vue ud over bøgerne, og gik direkte hen til guldet. “Skatter, kom lige her hen.” Jeg havde ikke en gang nået en ½ meter bøger endnu!

Et rigtig fint 6 binds leksika, Aller’s Illustrede Konversations Leksikon fra 1892-99, H.C. Andersen eventyr og historier i 2 bind, fra 1926, og “Peter Tordenskjold. En historisk Roman” af P.P fra 1887.

Tordenskjold havde i øvrigt et ejernavnet Carl Johannes Utzon skrevet ind den 17.april 1898, og et vikinge/rune inspireret ExLibris tilhørende Marie Johansen fra 1949.

Mig? Jeg fandt en Ross Macdonald krimi, det var det. Godt jeg har min egen bog-sporhund 🙂

God påske 🙂

13

Authors gravatar

Dorte H

Jeg sidder her og prøver et kort øjeblik at forestille mig, hvordan livet ville have været, hvis man ikke var blevet gift med en bogelsker.

Skat, jeg har købt to poser gamle bøger på biblioteket.
Flere bøger? – du har allerede fyldt hele huset!

Nej, tanken er ikke til at bære, vel?

Authors gravatar

Palle

Tillykke med fangsten (i dette tilfælde bøgerne ikke konen), men det er ikke det, men din sidste bemærkning om din Ross Macdonald fangst.
Har lige lånt hans to sidste fra først i 70'erne. Jeg tyrede dem alle igennem indtil sidst i 60'erne. Så kom der børn på tapetet og nedsat læsefred og mindre økonomisk formåen, men nu synes jeg tiden er løbet fra dem. Raymond Chandler holder bedre, men god læselyst både i det ene og det andet, og fortsat god påske

Authors gravatar

Palle

Tillykke med fangsten (i dette tilfælde bøgerne ikke konen), men det er ikke det, men din sidste bemærkning om din Ross Macdonald fangst.
Har lige lånt hans to sidste fra først i 70'erne. Jeg tyrede dem alle igennem indtil sidst i 60'erne. Så kom der børn på tapetet og nedsat læsefred og mindre økonomisk formåen, men nu synes jeg tiden er løbet fra dem. Raymond Chandler holder bedre, men god læselyst både i det ene og det andet, og fortsat god påske

Authors gravatar

lækkert. Overvejer om der findes sporhunde, der kan finde gode bøger …. eller det kun er bogorme, der kan det 🙂

Authors gravatar

lækkert. Overvejer om der findes sporhunde, der kan finde gode bøger …. eller det kun er bogorme, der kan det 🙂

Authors gravatar

Linse

@ Dorte: Vi har vist begge været heldige 🙂

Authors gravatar

Linse

@ Dorte: Vi har vist begge været heldige 🙂

Authors gravatar

Linse

@ Palle: Jeg er inde i en Ross Macdonald stime, og er egentlig ganske godt underholdt, men det vender jeg tilbage til snart.

Authors gravatar

Linse

@ Palle: Jeg er inde i en Ross Macdonald stime, og er egentlig ganske godt underholdt, men det vender jeg tilbage til snart.

Authors gravatar

Linse

@ Bjarke: De findes, jeg forsikrer 🙂 Og velkommen her på bloggen, i øvrigt.

Authors gravatar

Linse

@ Bjarke: De findes, jeg forsikrer 🙂 Og velkommen her på bloggen, i øvrigt.

Skriv et svar