Julegaven


Kære Knud,

Jeg fandt denne bog i en socialistisk bogcafé på Amager. Straks jeg så den tænkte jeg, at du skulle have den. Den er aldrig oversat til dansk, så du har nok ikke hørt om den. Ganske vidst er den antikvarisk, men jeg tror alligevel det er en god julegave.

De kærligste hilsner
Dorthe

Dorthe og Knud
Sådan skrev Dorthe i julen 1975 på indersiden af fortællingen Ekteparet Orlov til Knud. Hvem Knud og Dorthe var, og hvad Knud var for Dorthe ved vi ikke så meget om. Vi ved heller ikke om Knud blev glad for gaven eller ej.

Jeg fandt bogen i dag i en genbrugsbutik i Brønderslev, så nu er den endt hos mig 🙂 Det er lidt sjovt når en bog har en historie, selvom det er overladt til vores fantasi at fuldende den.

Forsiden sælger bogen
Jeg er ret vild med den karikerede forside. Ophavsmanden er desværre ikke angivet. Ud over Ekteparet Orlov indeholder bogen to Fortællinger mere, Konovalov og Tsjelkasj.

Hele herligheden er på norsk, udgivet i Norge af Tiden Norsk Forlag, Oslo 1937, og for Danmark er den udgivet af Forlaget Fremad. Altså: den norske udgive blev udgivet i Danmark, uden at blive oversat.

Om fortællingerne siden er oversat til dansk ved jeg ikke.

9 responses

  1. Jeg elsker når man køber en brugt bog med inskription, men denne her var da usædvanelig spændende.

    Gorki skulle være vildt god, jeg har desværre aldrig fået læst ham. Det må jeg ændre ved – skriv om den, når du har fået den læst!

  2. Jeg elsker når man køber en brugt bog med inskription, men denne her var da usædvanelig spændende.

    Gorki skulle være vildt god, jeg har desværre aldrig fået læst ham. Det må jeg ændre ved – skriv om den, når du har fået den læst!

  3. Ja, det er en rigtig skøn inskription, og, synes jeg, næsten det mest sjove…nu har jeg ikke læst bogen, så det kan jeg slet ikke udtale mig om, men fedt indlæg!

  4. Ja, det er en rigtig skøn inskription, og, synes jeg, næsten det mest sjove…nu har jeg ikke læst bogen, så det kan jeg slet ikke udtale mig om, men fedt indlæg!

  5. En intressant bok- och som du säger med historia. Originellt med den norska upplagan- hoppas att den sålde bra. Hur som helst har du gjort ett fynd!

  6. En intressant bok- och som du säger med historia. Originellt med den norska upplagan- hoppas att den sålde bra. Hur som helst har du gjort ett fynd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *