Nyt på bloggen

Et par nyskabelser på bloggen: I kan nu bookmarke hele siden eller dele et bestemt indlæg via share-boxen øverst til venstre.

Lige nedenunder kan I trykke jer videre til min twitter-konto eller hoppe over på stumbleupon og se mine foretrukne boghjemmesider og -artikler.

Lidt længere nede i venstremenuen kan I se random titler fra mit bibliotek via LibraryThing. Hvis I er nysgerrige, så tryk på den øverste overskrift og I rygere videre til hele mit bibliotek (dvs. cirka halvdelen, jeg er ikke helt færdig med at taste ind!). En blandet landhandel, kan jeg godt afsløre.

Hvis nogle af jer også twitter, stumbler eller bruger LibraryThing, så send mig gerne et hint om hvor jeg kan finde jer.

En stor tak til Peden for hjælpen 🙂

25

Authors gravatar

Søren

@ Louise: Vil tjekke din goodreads profil ud. Er shelfari et skægt sted at være?

Stumbleupon er sådan set bare en linkssamling. Download toolbaren, og det eneste du skal gøre er at trykke på Tumbs up ikonet når du ser en fed hjemmeside, blog eller artikel.

Så kan man bruge den socialt, ved at lure i hinandens linkssamlinger (så langt er jeg ikke nået endnu), og den foreslår også sider efter dine interesser (syne sikke helt den er specielt god til det, men det er måske fordi jeg har for få endnu?).

Authors gravatar

Søren

@ Louise: Vil tjekke din goodreads profil ud. Er shelfari et skægt sted at være?

Stumbleupon er sådan set bare en linkssamling. Download toolbaren, og det eneste du skal gøre er at trykke på Tumbs up ikonet når du ser en fed hjemmeside, blog eller artikel.

Så kan man bruge den socialt, ved at lure i hinandens linkssamlinger (så langt er jeg ikke nået endnu), og den foreslår også sider efter dine interesser (syne sikke helt den er specielt god til det, men det er måske fordi jeg har for få endnu?).

Authors gravatar

Louise

Øv, jeg nedlagde min Library Thing for lang tid siden, da jeg syntes, at deres widgets så grimme ud på min blog. Til gengæld vil jeg vældig gerne have besøg på min goodreads-profil, hvor jeg har lagt alle mine bøger ind (gjorde det allerførst på Library Thing, overførte så til Shelfari, som jeg stadig bruger, og så videre til goodreads): http://www.goodreads.com/user/show/767656

Vil lige tjekke jeres profiler ud.

Jeg har også en Stumble-profil eller konto eller hvad det hedder, men det kan jeg slet ikke finde ud af. Ikke endnu i hvert fald.

Authors gravatar

Louise

Øv, jeg nedlagde min Library Thing for lang tid siden, da jeg syntes, at deres widgets så grimme ud på min blog. Til gengæld vil jeg vældig gerne have besøg på min goodreads-profil, hvor jeg har lagt alle mine bøger ind (gjorde det allerførst på Library Thing, overførte så til Shelfari, som jeg stadig bruger, og så videre til goodreads): http://www.goodreads.com/user/show/767656

Vil lige tjekke jeres profiler ud.

Jeg har også en Stumble-profil eller konto eller hvad det hedder, men det kan jeg slet ikke finde ud af. Ikke endnu i hvert fald.

Authors gravatar

Søren

Vi vælger naturligvis alle vore indviduelle veje, og sådan er det godt 🙂

Authors gravatar

Søren

Vi vælger naturligvis alle vore indviduelle veje, og sådan er det godt 🙂

Authors gravatar

Dorte H

"Tidsspilde" er vel det man kalder en hobby eller interesse, man ikke selv er fanget af.
Hvad man har brug for og finder nyttigt, afhænger nok i høj grad af, hvem man er, hvad man laver, hvor man bor, hvor gammel man er osv.
For mig er e-mail super-nyttigt både fagligt og privat, Facebook har en vis værdi som bindeled til kusiner & fjernere venner mm. Hvis den afløser bloggen for nogen, er det i hvert fald ikke bloggere i mit netværk, for vi er ikke lige 140-tegns-typen.
Men i modsætning til mange andre bloggere, er der forholdsvis tætte skodder mellem min blog og resten af mit liv, og det er vel derfor, jeg ikke kan se twitter som nogen værdifuld tilføjelse. Det ville bare blive noget med: "nu er jeg nået til side 247 i Kurt Aust".
Og selvfølgelig vil jeg gerne have en tilbagemelding på, om du synes, twitter er nyttig.

Authors gravatar

Dorte H

"Tidsspilde" er vel det man kalder en hobby eller interesse, man ikke selv er fanget af.
Hvad man har brug for og finder nyttigt, afhænger nok i høj grad af, hvem man er, hvad man laver, hvor man bor, hvor gammel man er osv.
For mig er e-mail super-nyttigt både fagligt og privat, Facebook har en vis værdi som bindeled til kusiner & fjernere venner mm. Hvis den afløser bloggen for nogen, er det i hvert fald ikke bloggere i mit netværk, for vi er ikke lige 140-tegns-typen.
Men i modsætning til mange andre bloggere, er der forholdsvis tætte skodder mellem min blog og resten af mit liv, og det er vel derfor, jeg ikke kan se twitter som nogen værdifuld tilføjelse. Det ville bare blive noget med: "nu er jeg nået til side 247 i Kurt Aust".
Og selvfølgelig vil jeg gerne have en tilbagemelding på, om du synes, twitter er nyttig.

Authors gravatar

Søren

@ Dorte: Twitter er ikke en religion for mig, men at kalde det tidsspilde er noget pjat. Det er der også folk der kaldte telegraftråden og mobiltelefonen og internettet og blogs, og alligevel er vi mange der har glæde af det alt sammen.

Jeg synes længe at Facebook var noget pjat, men der er 2½ million danskere der bruger det, så hvad skal man gøre? Holde på sit eller hoppe med på vognen?

Jeg synes det er sjovt for en gangs skyld at være med firstmover, og tænker på dengang i 1902 (eller noget), hvor der kun var 19 telefonabonnenter i Danmark. Hvorfor bliver den 20., når der kun er 19 andre at ringe til, som man måske oven i købet ikke kender?

Jeg afprøver det i en periode, og ser om det er noget. Når jeg har et svar, skal jeg nok give dig et praj 🙂

Der er i øvrigt dem, der mener at Facebook har dræbt bloggen: http://newmediatrends.fdim.dk/2009/05/facebook-killed-the-blog.html

Så måske dræber twitter facebook?

🙂

Authors gravatar

Søren

@ Dorte: Twitter er ikke en religion for mig, men at kalde det tidsspilde er noget pjat. Det er der også folk der kaldte telegraftråden og mobiltelefonen og internettet og blogs, og alligevel er vi mange der har glæde af det alt sammen.

Jeg synes længe at Facebook var noget pjat, men der er 2½ million danskere der bruger det, så hvad skal man gøre? Holde på sit eller hoppe med på vognen?

Jeg synes det er sjovt for en gangs skyld at være med firstmover, og tænker på dengang i 1902 (eller noget), hvor der kun var 19 telefonabonnenter i Danmark. Hvorfor bliver den 20., når der kun er 19 andre at ringe til, som man måske oven i købet ikke kender?

Jeg afprøver det i en periode, og ser om det er noget. Når jeg har et svar, skal jeg nok give dig et praj 🙂

Der er i øvrigt dem, der mener at Facebook har dræbt bloggen: http://newmediatrends.fdim.dk/2009/05/facebook-killed-the-blog.html

Så måske dræber twitter facebook?

🙂

Authors gravatar

Søren

@ Carsten: Oven i købet er der ildsjæle der indtaster forfatterbiblioteker, af afdøde forfattere. Jeg har bøger til fælles med Hemingway 🙂

Authors gravatar

Søren

@ Carsten: Oven i købet er der ildsjæle der indtaster forfatterbiblioteker, af afdøde forfattere. Jeg har bøger til fælles med Hemingway 🙂

Authors gravatar

Carsten

Det sjove ved LibraryThing er også, at flere forfattere bruger det. Og det er jo altid sjovt lige at kigge ind i forfatternes biblioteker og se hvad de læser. Der er en liste på siden over alle forfattere som benytter LT.

Authors gravatar

Carsten

Det sjove ved LibraryThing er også, at flere forfattere bruger det. Og det er jo altid sjovt lige at kigge ind i forfatternes biblioteker og se hvad de læser. Der er en liste på siden over alle forfattere som benytter LT.

Authors gravatar

Dorte H

Vist er der masser af ´mine´ engelske bloggere, som gør det. Vi er delt op i to grupper:
dem der elsker twitter, og dem der påstår det er rent tidsspilde 😉

Authors gravatar

Dorte H

Vist er der masser af ´mine´ engelske bloggere, som gør det. Vi er delt op i to grupper:
dem der elsker twitter, og dem der påstår det er rent tidsspilde 😉

Authors gravatar

Søren

@ Dorte LibraryThing er tidskrævende, indtil man har lagt den store masse ind. Derefter er det bare sjov og ballade. Godt 700.000 bognørder der nørder bøger med hinanden 🙂

Angående Twitter, så har de solgt det på *fortæl hvad du laver lige nu', og det er lidt kedeligt, eller kan være det. Hvem gider at vide at jeg er på vej på toilettet eller spiser en leverpostejmad?

Men det kan bruges til så meget andet. Det er bare en ny kommunikationskanal, og jeg gætter på at flere af dine engelsktalende bloglæsere bruger twitter.

Det besværlige ved Twitter er, at alle værktøjerne ikke er samlet i et program som i google eller facebook, og at kommunikationen ikke er helt nem at overskue.

Authors gravatar

Søren

@ Carsten. Tak for link. Du har mange spændende titler, og et noget mere moderne bibliotek end jeg 🙂

Noget af det sjoveste ved LibraryThing er statestikkerne, synes jeg. Ved ikke altid hvad man skal bruge det til, men man kan måske se nye sider af ens egne læsevaner?

Authors gravatar

Søren

@ Carsten. Tak for link. Du har mange spændende titler, og et noget mere moderne bibliotek end jeg 🙂

Noget af det sjoveste ved LibraryThing er statestikkerne, synes jeg. Ved ikke altid hvad man skal bruge det til, men man kan måske se nye sider af ens egne læsevaner?

Authors gravatar

Dorte H

Jeg havde også intentioner om at bruge LibraryThing, men fik lagt tre bøger ind og så …

Men det er da spændende at se, hvad andre har på hylderne. Hvis jeg skulle op på 1700 bøger, så kunne jeg nok ikke nøjes med at tage Asterix med, men måtte fortsætte med Anders And og mine gamle børnebøger.

Twitter har jeg aldrig overvejet, men det kunne da godt være, min mand og børn ville sætte pris på at vide, hvad jeg havde gang i.

Authors gravatar

Dorte H

Jeg havde også intentioner om at bruge LibraryThing, men fik lagt tre bøger ind og så …

Men det er da spændende at se, hvad andre har på hylderne. Hvis jeg skulle op på 1700 bøger, så kunne jeg nok ikke nøjes med at tage Asterix med, men måtte fortsætte med Anders And og mine gamle børnebøger.

Twitter har jeg aldrig overvejet, men det kunne da godt være, min mand og børn ville sætte pris på at vide, hvad jeg havde gang i.

Authors gravatar

Carsten

Dejlige tiltag.

Jeg synes især LibraryThing er ret smart. Jeg er lige begyndt selv at bruge det, og har også sat en widget med mine bøger op på min egen hjemmeside.

Jeg har også kun fået tastet et lille, beskedent udvalg af mit bibliotek ind i databasen. Du kan se hvad jeg har her:

http://dk.librarything.com/home/Eskapisten

Authors gravatar

Carsten

Dejlige tiltag.

Jeg synes især LibraryThing er ret smart. Jeg er lige begyndt selv at bruge det, og har også sat en widget med mine bøger op på min egen hjemmeside.

Jeg har også kun fået tastet et lille, beskedent udvalg af mit bibliotek ind i databasen. Du kan se hvad jeg har her:

http://dk.librarything.com/home/Eskapisten

Skriv et svar