Pigtråd over prærien

Bøffer skal der til
De store kvægbaroner er vant til at have den vidde prærie for sig selv, til at deres kvægflokke uhindret kan græsse sig tykke og fede, og til at samme kvægflokke kan flyttes til slagterierne og blive til saftige bøffer.

Men en dag dukker en bondemand op med sin kone, og de giver sig til at anlægge marker og haver.

Den lokale kvægbaron nægter at give indrømmelser, så han hævder sin ret ved at lade sit kvæg trampe bondens afgrøder flade.

Enter: Lucky Luke
Den stakkels bondemand er hjælpeløs mod kvægbaronen og hans cowboys, men han nægter at give op.

Heldigvis er Lucky Luke lige i nærheden, og manden der er hurtigere end sin egen skygge, holder, som vi alle ved, altid med de små.

Bonden og Luke tager ind til byen for at foretage et på de egne helt uhørt indkøb: en rulle PIGTRÅD!

Hvordan det hele ender, skal ikke afsløres her. Blot skal jeg lige huske at nævne, at Jolly Jumper selvfølgelig deltager i løjerne.

Morris & Goscinny: Lucky Luke: Pigtråd over prærien. Interpresse, 1974 (1971). Oversat af Tonny Lützer.

15 responses

 1. Jeg har læst rigtig meget Lucky Luke da jeg var barn – men ligesom Carsten, har han (altså Lucky Luke) ikke fulgt med mig til voksenlivet som fx Tintin og Asterix. Jeg er heller ikke sikker på, at Lucky Luke holder i dag. Måske man skulle forsøge sig med et af de album, jeg er sikker på min lillebror – familiens tegneseriefreak – stadig har?

 2. Jeg har læst rigtig meget Lucky Luke da jeg var barn – men ligesom Carsten, har han (altså Lucky Luke) ikke fulgt med mig til voksenlivet som fx Tintin og Asterix. Jeg er heller ikke sikker på, at Lucky Luke holder i dag. Måske man skulle forsøge sig med et af de album, jeg er sikker på min lillebror – familiens tegneseriefreak – stadig har?

 3. Du har ret i at Every Day Fiction er noget vi burde have i Danmark også. Og når man tænker på, at konceptet er aldeles gratis for læseren, er det vel fair nok, at de kun kan betale 3 dollars pr tekst.

  Jeg forsøger jo så småt at stable noget lignende på benene med min fælles forfatterblog, Skrive-bloggen, hvor vi ikke betaler for teksterne, men dog ´udgiver folk´ i et lidt større forum.

 4. Du har ret i at Every Day Fiction er noget vi burde have i Danmark også. Og når man tænker på, at konceptet er aldeles gratis for læseren, er det vel fair nok, at de kun kan betale 3 dollars pr tekst.

  Jeg forsøger jo så småt at stable noget lignende på benene med min fælles forfatterblog, Skrive-bloggen, hvor vi ikke betaler for teksterne, men dog ´udgiver folk´ i et lidt større forum.

 5. Arh! Gode gamle Lucky Luke. Jeg læste altså vold-meget Lucky Luke da jeg var knægt. Men holder det mon stadig? Jeg er ikke helt sikkert. Men nu har jeg altså heller ikke læst den i mange år.

  Jeg har forresten lige selv fået en dynge tegneserier ind af døren. 🙂

 6. Arh! Gode gamle Lucky Luke. Jeg læste altså vold-meget Lucky Luke da jeg var knægt. Men holder det mon stadig? Jeg er ikke helt sikkert. Men nu har jeg altså heller ikke læst den i mange år.

  Jeg har forresten lige selv fået en dynge tegneserier ind af døren. 🙂

 7. Jeg havde nok pralet lidt allerede, men jeg er jo heller ikke nordjyde :-)))

  Det er da bare for fedt! Glæder mig til at læse dit første betalte (?) stykke fiktion 🙂

  NB: hvor er der dog mange tiltag på nettet, som når man ser det, så tænker man: ja, selvfølgelig. Oplagt idé!
  Sådan har jeg det med Every Day Fiction. Godt tænkt.

 8. Jeg havde nok pralet lidt allerede, men jeg er jo heller ikke nordjyde :-)))

  Det er da bare for fedt! Glæder mig til at læse dit første betalte (?) stykke fiktion 🙂

  NB: hvor er der dog mange tiltag på nettet, som når man ser det, så tænker man: ja, selvfølgelig. Oplagt idé!
  Sådan har jeg det med Every Day Fiction. Godt tænkt.

 9. Til Every Day Fiction (amerikansk online magazine). Jeg har faktisk ikke skrevet om det på bloggen endnu, for de har bare skrevet, at historien er antaget, men uden dato indtil videre. Det er bare 300 ord, men det er jo en start.

  Jeg skal nok råbe det ud over tagene, når den kommer ud. Bare rolig, jeg kan vist slet ikke lade som om jeg er blasert forfatter endnu 😀

  http://www.everydayfiction.com/

 10. Til Every Day Fiction (amerikansk online magazine). Jeg har faktisk ikke skrevet om det på bloggen endnu, for de har bare skrevet, at historien er antaget, men uden dato indtil videre. Det er bare 300 ord, men det er jo en start.

  Jeg skal nok råbe det ud over tagene, når den kommer ud. Bare rolig, jeg kan vist slet ikke lade som om jeg er blasert forfatter endnu 😀

  http://www.everydayfiction.com/

 11. Ah, den her har jeg læst! Vist endda på to sprog. Jeg tror, jeg har den stående på nederlandsk. Prikkeldraad door de prairie!

  Nå ja, og så har jeg forresten solgt en tekst i dag. For 3 dollars! Så nu spekulerer jeg jo på, hvad jeg skal bruge alle de penge til?

 12. Ah, den her har jeg læst! Vist endda på to sprog. Jeg tror, jeg har den stående på nederlandsk. Prikkeldraad door de prairie!

  Nå ja, og så har jeg forresten solgt en tekst i dag. For 3 dollars! Så nu spekulerer jeg jo på, hvad jeg skal bruge alle de penge til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *