Red John F. Kennedy!

Tidligere på året genlæste jeg Stepehen Kings The Stand, en af min favoritromaner af ham. Jeg har nu givet mig i kast med en mere, 11-22-63, denne gang som lydbog på engelsk.

Jake Epping er engelsklærer, lige fraskilt, og sommerferien står for døren. Han er ved at rette de sidste stile og pakke ned og gå hjem, da han får et opkald fra Al Templeton, som ejer den lokale diner. De mødes og Al fortæller at han har opdaget en dør til fortiden. Når man går igennem døren befinder man sig helt præcist i året 1958.

Al vil have Jake til at tage tilbage i tiden for at redde John F. Kennedy fra at blive skudt af Lee Harvey Oswald, for at ændre historiens gang. Måske kan Vietnamkrigen stoppes på denne måde?

Inden han stopper Lee Harvey Oswald, skal Jake være helt sikker på at Oswald arbejder på egen hånd. Hvis en af de mange konspirationsteorier om at mafiaen, russerne, cubanerne eller CIA står bag Oswald, så er der en risiko for at de sætter en anden til at fuldføre attentatet.

Jake tager opgaven på sig og tager tilbage til 1958. Men det bliver ikke helt nemt, for TIDEN ønske ikke at blive ændret, og den lægger forhindringer for Jake. Der bliver også plads til en kærlighedsaffære, men hvordan skal det gå et par der er fra henholdsvis 2011 og 1958?

Mere får I ikke at vide i denne omgang. Romanen er klassisk Stephen King, utrolig spændende, med masser af detaljer fra perioden. Oplæseren, Craig Wasson, var helt i top. Rigtig tydelig udtale, masser af dialekt og læspen og meget andet for at give karaktererne personlighed og gøre dem genkendelige fra hinanden.

Stephen King startede på romanen allerede i starten af 70’erne, men lagde den til side igen, for tiden var ikke moden til sådan en roman. Der var simpelthen gået for få år siden JFK blev myrdet. Men nu er den kommet, og den er rigtig fed.

8

Authors gravatar

Piskeriset

Den er STRAKS skrevet på min (alt for) lange bogliste. Læste rigtig mange af hans bøger, da jeg var yngre, men så havde han en stime, der var lige lovlig socialrealistiske, og så holdt jeg en pause.

Authors gravatar

Linse Daugaard

Lange boglister kender jeg godt, en TBR-liste (To Be Read), som de kalder det i Staterne. En af mine venner kalder det pile of shame, og når man tænker på det guld der ligger og venter, så kan han have ret 🙂

Denne Stephen King er også en tilbagevenden for mit vedkommende efter en meget laaaaaang pause, men den var et glædeligt gensyn, heldigvis.

Authors gravatar

Linse Daugaard

Lange boglister kender jeg godt, en TBR-liste (To Be Read), som de kalder det i Staterne. En af mine venner kalder det pile of shame, og når man tænker på det guld der ligger og venter, så kan han have ret 🙂

Denne Stephen King er også en tilbagevenden for mit vedkommende efter en meget laaaaaang pause, men den var et glædeligt gensyn, heldigvis.

Authors gravatar

Morten Bendixen

Hejsa Linse. Faldt lige over din blog i et link fra en anden bogblog. Fed blog du har, der er sørme god inspiration at hente. Glæder mig til at følge med på siden, og har tilmeldt mig som fast læser. Kan se vi har en del forfattere til fælles som vi begge kan lide. MVH Morten (http://mortensplace.blogspot.dk/)

Authors gravatar

Morten Bendixen

Hejsa Linse. Faldt lige over din blog i et link fra en anden bogblog. Fed blog du har, der er sørme god inspiration at hente. Glæder mig til at følge med på siden, og har tilmeldt mig som fast læser. Kan se vi har en del forfattere til fælles som vi begge kan lide. MVH Morten (http://mortensplace.blogspot.dk/)

Authors gravatar

Sarah Buch Odgaard

Hej Linse. Dejligt at du har fundet frem til min bogblog! Jeg er interesseret i King, og har læst med glæde læst Den grønne mil, The shining, dragens øjne, misery. Men blev noget så skuffet over at læse pigen der elskede Tom Gordon og har hørt flere ringe anmeldelser af flere af hans bøger. Har lys til at udvide mit bekendskab med ham, så er der flere af hans bøger du kan anbefale?
Mvh sarah

Authors gravatar

Linse Daugaard

The Stand er min favoritroman, det er sådan en apokalyptisk sag. Ellers har jeg holdt pause fra King i en årrække, men anbefaler klassikerne. Du nævner selv Misery og The Shining, Carrie er også god, men især IT er et absolut must. God læselyst 🙂

Authors gravatar

Linse Daugaard

The Stand er min favoritroman, det er sådan en apokalyptisk sag. Ellers har jeg holdt pause fra King i en årrække, men anbefaler klassikerne. Du nævner selv Misery og The Shining, Carrie er også god, men især IT er et absolut must. God læselyst 🙂

Skriv et svar