To Be Read

Jeg holder jo skarpt på min frihed til løbende at læse hvad der falder mig ind. For meget planlægning forvandler lyst til pligt, og boglæsning skal helst være en fornøjelse. Men det betyder til gengæld at jeg ikke altid når at læser de bøger jeg egentlig gerne vil.

Så nu har jeg besluttet at en del af årets læsning skal planlægges, så en del af dem skal være følgende bøger:

Harald Engberg: Brecht på Fyn I-II
Stefan Zweig: Verden af i går
John Lee Anderson: Che Guevara
Christian Christensen: En rabarberdreng vokser op
Vicente Blasco Ibanez: De fire ryttere
Frank Herbert: Klit
James Ellroy: Et amerikansk dødstrip
George Orwell: Burmadage
George Orwell: 1984
Stephen King: The Shining
Ernst Jünger: I stålstormen
Ursula la Guin: ?
Ernest Hemingway: Hvem ringer klokkerne for
Stefan Heym: Fem dage i juni
Mikail Sjolokhov: Stille flyder don
Alexandre Dumas: Actea
Alfred Döblin: Berlin Alexanderplatz
Tolkien: Hobitten
Amalie Skram: Professor Hieronimus
Kurt Tucholsky: Rheinberg. Ein Bilderbuch für verliebte
Charles Dickens: ?
Volker Kutscher: Gollstein
Volker Kutscher: Der Stumme Tod
Kurt Vonnegut: Slagtehus 5
Victor Serge: The Case of Comrade Tulayev

Altså 24 romaner. De sidste 5 år har jeg læst mellem 63 og 96 bøger om året, så det må være muligt.

Ursula le Guin og Charles Dickens har jeg skrevet spørgsmålstegn ved, for der vil jeg gerne bede om jeres hjælp. Hvad synes I jeg skal læse af dem? Hvilken roman af de to foretrækker I / vil I helst anbefale?

6

Authors gravatar

Palle

Jeg må nok sige, at det er nogle kraftige drenge du har på listen. Jeg har selv et par stykker af dem på min egen liste, især ´"I Stålstormen" og "Slagtehus 5" er højt på listen. Men held og lykke med projektet.
Jeg skal nok vare mig for at komme med forslag, men holder øje med hvordan det skrider frem.
Palle

Authors gravatar

Piskeriset

1984 er en af mine absolutte favoritter. Jeg overvejer selv, om jeg ikke bør genlæse den, for det er en ret interessant og tankevækkende bog – ikke mindst pga. at den blev skrevet helt tilbage i 1948.

Jeg er stødt på mange, der holder meget af The Shining, men det er nu ikke en af mine yndlings-King-bøger.

Authors gravatar

Linse

Tak for jeres inputs. The Shining har jeg læst før, men husker slet ikke hvad jeg syntes om den, men det må komme an på en prøve.

Måske mangler Punkt-22 på listen?

Authors gravatar

Søster

Ursula le Guin: Troldmanden fra Jordhavet!!!!! Jeg har de første 3 på dansk og de næste 2 på engelsk, som du kan låne – der er vist 6 i alt

Authors gravatar

Linse

Ja, Søs, det kunne godt være jeg skulle genlæse Troldmanden. Jeg har den faktisk stående på hylden.

Authors gravatar

Palle

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

Skriv et svar