Ulvemanden

En seriemorder hærger i London. Ofrene stikkes ihjel og morderen tager en bid af deres maveskind. Politiet i London beder om at få hjælp til at fange seriemorderen, og kriminalkommissær John Rebus sendes afsted fra Edinburgh. Sammen med den lokale vicekommissær George Flight, en sympatisk, systematisk og kompetent London-strisser, og de lokale retsmedicinere, knokler Rebus for at finde mønster og spor, der kan lede dem på sporet af gerningsmanden (eller er det gerningskvinde?).

Trods gensidig sympati hænger samarbejdet med George kun sammen med nød og næppe, for Rebus arbejder som sædvanlig bedst på egen hånd. Og dog: da en ung smuk psykologiprofessor tilbyder at lave en profil på seriemorderen, er Rebus ikke sen til at tage mod tilbuddet (og i øvrigt til at nedlægge hende).

Rebus’ ekskone bor i London med deres fælles datter Samantha, og Rebus slår vejen forbi til et akavet familiemøde, og helt galt bliver det, da Samanthas kæreste, motorcykelbuddet Kenny, dukker op. Og hvor mistænkeligt og bekymrende er det lige, at Kenny har forbindelse til sin vanekriminelle onkel, der er mistænkt for at være ulvemanden?

Strålende Rankin krimi, tredje bind i Rebus-serien. Som sædvanlig er det kollegiale spil omkring vores antihelt og alligevel kvindebedårer og opklaringsarbejdet spændende, og beskrevet med god sans for psykologi og indlevelse.

Ian Rankin: Ulvemanden. Forlaget Klim, 1996 (1992). Oversat af Klavs Brøndum.

Skriv et svar