Ung kærlighed i 90’erne


Martin er journalistelev på et stort københavnsk dagblad. På vej hjem til sin lejlighed, møder han pludselig en autonom pige, der er blevet overfladisk såret af politiets kugler under Nørrebro-urolighederne. Han hjælper hende, og er straks forelsket i den kronragede og sortklædte Andrea.

Samtidig arbejder Martin på kriminalredaktionen sammen med en garvet reporter, og de er på sporet af en dansk-tysk terrorist gruppe. Er der en forbindelse til Andrea, og skal han være loyal mod hende han elsker eller mod sin arbejdsgiver, avisen?

Forfatteren er journalisten Niels Rohleder, der, husker jeg, dækkede Nørrebro-urolighederne for dagbladet Information, og vist også mange andre af ”sagerne” omkring de autonome. Den indsigt i miljøet og til begivenhederne har han brugt overfladisk. Bogen fungerer fint i lange stræk som ungdomsbog, men slutning er virkelig alt for pjattet og useriøs.

Niels Rohleder: Andrea elsker mig. Gyldendal, 1996 (1995).

3

Authors gravatar

Søren

Tak, Louise 🙂

Den her bog har jeg vidst at jeg skulle læse, siden den kom frem, selv om jeg godt var klar over at det ikke er verdens vigtigste bog.

Jeg har læst det meste af den faglitteratur de knytter sig til lige den episode, så hvorfor ikke også den fiktion der er skrevet?

Authors gravatar

Søren

Tak, Louise 🙂

Den her bog har jeg vidst at jeg skulle læse, siden den kom frem, selv om jeg godt var klar over at det ikke er verdens vigtigste bog.

Jeg har læst det meste af den faglitteratur de knytter sig til lige den episode, så hvorfor ikke også den fiktion der er skrevet?

Authors gravatar

Louise

Den har jeg aldrig hørt om 🙂 Synes det er hyggeligt med alle de "gamle" bøger du finder og anmelder.

Skriv et svar