I dag er det 10 år siden Ungeren blev ryddet af politiet, efter at Københavns Kommune kronede en uendelig række fejlbeslutninger gennem årene med beslutningen om, at det var bedre, at huset blev solgt til en formørket kristen sekt.
 
Det findes der tv om, men der findes også litteratur om Ungeren, både livet i, historien og omkring rydningen.  
 

View this post on Instagram

Fryd Frydendahl og @kajsa.gullberg 's fotobog med portrætter af aktivister fra Ungeren er helt fantastisk. Ikke kun fordi jeg kender og husker mange af de portrætterede, men fordi billederne er fede og viser husets mangfoldighed. Der er en god stemning i bogen, selv om den er udgivet i 2007 EFTER Ungerens nedrivning. For de af os der kom i huset, er der ud over portrætterne et par steder, der får det til at gibbe i os (det gjorde det i hvert fald for mig): den lange og imponerende – men inklomplette – liste over bands, der gav koncert i huset, og så det stemningsfulde koncertfoto (af Hans Jørgensen?) med en propfyldt sal, balkonen tæt besat af folk med benene ud over rækværket og bandet badet i lys på scenen.

A post shared by Linse Daugaard (@bogstavsamleren) on


 

View this post on Instagram

I 1982 overdrages Folkets Hus på Jagtvej 69 på Nørrebro til BZerne, og Ungdomshuset – eller Ungeren – blev til. Her bliver der spillet små og store koncerter, vist film, lavet folkekøkken, udført cirkusforestillinger, der er øvelokaler og medieværksted og meget andet. En mindre brand i 1996 giver Københavns Borgerrepræsentation en undskyldning for at overveje om udlejningen til BZerne nu også var sådan en god ide, og for at gnide salt i såret, sælger den huset til en formørket kristen sekt. Bogen “69” fra 2008, er udgivet af Bastard, et produktionsselskab, med støtte fra Fredsfonden, redigeret af Helle Hansen, og den fortæller hele husets historie fra 1897 til 2007 med både journalistiske afsnit og aktivisternes egen beretning, billeder og tegninger mm. #bz #Ungdomshuset #ungeren #69 #bogsnak #jagtvej69

A post shared by Linse Daugaard (@bogstavsamleren) on


 
 


 
Der findes også en udførlig litteraturliste over Ungeren inklusiv BZ-bevægelsen.