For et par uger siden var der annonceret en 2 dages forfattermesse og brugtbogsmarked i Saltum. Brugtbogsmarkedet var etableret i et samarbejde mellem Visitnordjylland og den lokale Lions Club, som ofte laver loppemarkeder.

Der var pænt befolket da vi ankom og folk flokkedes allerede om bogbordene.

Det andet trækplaster var en række lokale forfattere, her i blandt naturligvis den lokale forfatterkendis, Bjarne Nielsen Brovst, som ses til venstre på nedenstående foto.

Jeg gik benhårdt efter bøgerne. Enhedspris på 5 kroner, så det var ikke ruinerende. Mange bogklubbøger og kasserede biblioteksbøger, desværre, men jeg fandt da en del godter.

Særligt Bertha von Suttners Ned med våbene, i en et-bindudgave fra 1910 (og meget skrøbelig ryg), er jeg glad for. Og så er der nogle gamle romaner, Jakobinerindens hævn af Ludwig Habicht, trykt lokalt af Oluf Oluffens Bogtrykkeri, Aalborg i 1877; Alise af Jules Lermina, trykt i Nordjyllands bogtrykkeri, Aalborg i 1892 (oversat og bearbejdet til Nordjylland, hvad mon det betyder?), Den grimme af Golo Raimund, trykt i Arbejderpartiets Bogtrykkeri i Aarhus (allerede dengang med dobbelt-A) og udgivet af Nordjyllands Arbejderblad i 1893.

Meget fint 🙂