Turen gik til Aarhus i dag, hvor Provinsantikvarboghandlerforeningen (PAF) havde inviteret til bogfest i Ridehuset. 13 Antikvariater udstillede og der var hollandsk bogudsalg. Jeg var der fra morgenstunden, og det var tydeligt, at det hollandske bogudsalg trak.

Det gjorde det også for mig, men der var måske lidt langt mellem snapsene; hvis der endelig var en godbid, manglede bind 2 og så fremdeles. Men som det forhåbentlig fremgår af billederne, så gik gæsterne igennem bøgerne med stor koncentration.

Jeg fandt 3 titler i Atlantis Bøgerne (en bogserie fra starten af 1970’erne om alskens hokus-pokus, som jeg samler på), Simone de Beauvoir om samvær med Sartre, George Brandes om hvorfor man bør læse og et par socialistiske sangbøger (så må det vist også være nok med den selvopdragelse!) mm.

Og så fandt jeg en lille godbid fra 1925 om den franske forfatter Anatole France, med den fantastiske franske titel, Anatole France en pantoufles.

Hos en af antikvariaterne (tilfældigvis Pilegaards Antikvariat fra Aalborg; så havde jeg ikke behøvet at køre så langt!) købte jeg desuden Jon Lee Andersons Che Guevara biografi til en rimelig penge. Den glæder jeg mig rigtig meget til.

Efterfølgende havde jeg tid til at tjekke et par genbrugsbutikker, dem har jeg ellers ikke ret god styr på i Aarhus og omegen. Den på Edwin Rahrs Vej 77 i Brabrand kan anbefales. De har et rum med bøger til “normale” genbrugspriser, og et rum med antikvariske bøger, som de sælger til en noget højere pris. Prisen på deres antikvariske bøger virkede rimelig, mens prisen på tegneserierne var alt for høje. 100 kroner for en Buddy Longway, det giver jeg altså ikke.