Jeg har samlet lidt sammen fra de blogs og links om bøger og litteratur jeg har fundet den seneste uges tid.

Glemte forfattere

Hvordan definerer man glemt litteratur? Jeg bruger somme tider udtrykket selv, men er det i virkeligheden ikke meget subjektiv hvad man husker og ikke husker? Og man kan vel ikke måle en kollektiv hukommelse?

Englænderen Christopher Fowler har alligevel gjort forsøget og har skrevet en række artikler til The Independent om glemte forfattere. Med har han forfattere som jeg slet ikke kender eller har hørt om, men også forfattere som jeg kender indgående, f. eks. Nevil Shute og R.L. Stevenson.

Artiklerne har han nu udgivet i bogen Invisible Ink, men de kan også stadig læses hos The Independent. En samlet liste kan findes her.

Tak til Ingrids boktanker for det tip 🙂

Gyldendal på Instagram

Det var i denne uge Forlaget Gyldendal kom på Instagram. Det medførte dette lille rendezvous med konkurrenten på Twitter:

På Instagram kom der i øvrigt fotos fra Gyldendals underjordiske gange og bogarkiv og fra Svend Åge Madsens 50 års forfatterjubilæum. Se Gyldendal på Instagram her. Og Arnold Busck på Instagram her.

8. Marts

I dag er det Kvindernes Internationale Kampdag og det skal naturligvis ikke forbigås:

I hated being female. I felt as if I was in chains – chains forged from my own blood tying me to the bed so that I couldn’t run and jump, chains produced by the cells of my own body, chains of shame and humiliation. I turned in on myself to cover up my miserable existence.

Læs et længere uddrag fra den ægyptiske læge og forfatter Nawal El Saadawis erindringer, Memoirs of a Woman Doctor her. Hun er sej!

Nye bogblogs 

Og så opdagede jeg et par nye danske bogblogs i denne uge. På Litteraturlistig blogger Mai, der er tidligere bogredaktør hos Alt For Damerne, og på Boghylden blogger Gitte, der er journaliststuderende. Begge blogs ser spændende ud, så følg dem 🙂

Ugens mest læste

Det mest læste indlæg på min egen blog, Bogstavsamleren, var indlægget om arbejderromanen Læretid af Peder Frederik Jensen, en af de bedste læseoplevelser jeg havde i 2012. Har du ikke læst indlægget, så finder du det her. 
Har du tips til fede blogs eller websites om bøger og litteratur, så smid gerne et link. God weekend og læselyst til alle 🙂