Spitfirepiloten, Wing-Commander Robert Hereward Britton, også kaldet Battler Britton, suser fra Khalifa-passet i Nordafrika til Malaya-halvøen, afslører forrædere, befrier fanger, stopper angreb, narrer og udsletter både japsere og tyskere, og ikke kun i luften men også på jorden og i alle mulige køretøjer. Havde der været flere af hans slags, havde krigen været overstået meget hurtigere. Og så er han en god leder med flair for at se potentialet i sine kammerater. Men han arbejder nok bedst alene.
I bind 4 får vi mere af det samme, Battler Britton får arbejdet gjort med flest mulige tab for fjenden. Han er på hemmelig mission både i det besatte Holland og Frankrig. Det er vildt, men Battler er koldblodig. Og han får lidt hjælp af de heltmodige sabotører. Smukt.
Battler Britton er opfundet af Mike Butterworth og Geoff Campion, og det er en serie jeg tydeligt husker fra de mange små krigstegneseriehæfter fra mine drengeår. Der er gang i den 🙂
Udgivelsesår og oversætter fremgår ikke, desværre. Udgiveren er Stenbys Forlag, som jeg aldrig har hørt om før.
Michael Krarup
Ak ja, gode gamle Battler har også underholdt mig i timer på den skotskternede skibsbriks i midten af 70'erne. Især de tyske replikker var guld værd!
Mon han kunne klare en genlæsning? Jeg tvivler…
Linse Daugaard
Han lærte mig en tysk sætning (eller: næsten) jeg aldrig har glemt: "Achtung! Spitfire!"
Ikke at jeg har haft så vanvittigt meget brug for sætningen siden hen 🙂
Linse Daugaard
Han lærte mig en tysk sætning (eller: næsten) jeg aldrig har glemt: "Achtung! Spitfire!"
Ikke at jeg har haft så vanvittigt meget brug for sætningen siden hen 🙂
GUBSJAK
Har også læst mange Battler Britton men jeg mener at dem jeg læste var ca.20cm lange og 10 cm brede jeg er en årgang 1946 eller husker jeg forkert.mvh Steen.Vad.Nielsen