Ethvert hjem bør indeholde et bibliotek, og i ethvert bibliotek bør der være en kætterhylde med kætterbøger skrevet af kættere. Og torsdag er kætterdag, altså dagen, hvor man deler sin kætterlitteratur med andre. Det er besluttet.
Hvorfor? Fordi kættere er fascinerende mennesker med fascinerende teorier, for tænk nu hvis de har ret, og alle vi andre tager fejl?
Og fordi bogen gennem hundredvis af år har været et at kætternes foretrukne medier. De har fyldt tusindvis af bøger med tusindvis af sider med teorier og ideer, som for evigt stemplede dem som outsidere, enlige fantaster, der uanset omgivelsernes forventlige fordømmelser, bare måtte dele deres viden med os andre.
Egentlig betyder en kætter:
Person som i sin religiøse overbevisning eller praksis går imod den officielle troslære, især den katolske.
Og i overført betydning:
Så hvis du også har en kætterhylde, så del dine yndlingskættere med os andre hver torsdag på din blog, Twitter, Facebook, Instagram eller hvor du nu foretrækker. Hashtag #kætterdag
Bermuda Trekanten. Vinduet til universet?
En af mine favoritkættere, er Charles Berlitz. Han var tredjegeneration i sprogskole- og sprogforlagsimperiet Berlitz, han talte 27 sprog, var uddannet på Yale University, i en årrække efterretningsofficer i den amerikanske hær – og så var han altså professionel kætter.
I sin første kætterbog, Bermuda Trekanten, viser han os, hvordan unormalt mange fly og skibe og mennesker var forsvundet på mystisk og uforklarlig vis i en geografisk trekant, hvis linjer kan trækkes mellem Florida, Puerto Rico og Bermuda.
Han fremlægger desuden forklaringen på mysteriet, nemlig at forsvindingerne skyldes:
…selektive indfangning af mennesker foretaget af væsener fra det ydre eller indre rum, et hul i dimensionerne på himlen som fly nok kan flyve ind i, men ikke forlade igen – eller hvad man har betegnet “en magnetisk rift i tidens forhæng”, og magnetiske hvirvelstrømme, som kan bringe fartøjer til at forsvinde eller måske bevæge sig ind i en anden dimension.
Charles Berlitz trækker på forskellig videnskabelig viden og videnskabsfolk, som til eksempel Albert Einstein, og kombinerer ihærdigt og overbevisende fakta, som for den utrænede ikke-kætters øje ikke er fakta, og da slet ikke fakta der tilsammen afslører tilstedeværelsen af ufo’er og marsmænd.
Det er vildt og det er kættersk og der er meget mere, end jeg har fortalt her. Er du nybegynder i kætteri, er dette er virkelig kætterbogen, der er værd at give sig i kast med til en start.
Charles Berlitz: Bermuda Trekanten. Vinduet til universet? Forlaget Bogan, 1974.