Bastilledagen og tematrio


Lyrans tematrio er nået til Frankrig. Her på Bastilledagen blev jeg nødt til at tage udfordringen op 🙂

Altså tre franske forfattere jeg anbefaler:

1. Alexandre Dumas: De tre musketerer. Romanen behøver næppe den store introduktion. Den har bare alt: drama, intriger, suspense, djævelske kvinder og mænd, storpolitik og ulykkelig kærlighed. Det må række 🙂

2. Georges Simenon. Ingen bestemt titel. Men fordi han er blandt verdens allerbedste krimiforfattere.

3. André Malraux: Håbet. En velskrevet kollektivroman om den spanske borgerkrig.

5 responses

  1. Splitte mine bramsejl (for nu at citere endnu en belgier)! Sikke en eklatant fejltagelse.

    Min uforbeholdne undskyldning til det franske folk 🙂

  2. Søren,

    Nu må jeg jo forsvare mit adoptionslands farver – Simenon er belgier; ganske vist én af utallige, som mange regner for at være fransk – hans bøger foregår i Frankrig… men han er altså belgier. Snøft!

  3. Jeg kan godt lide hans meget økonomiske skrivestil. Det kan bestemt virke tørt, men jeg beundrer at en forfatter med så få virkemidler kan skabe atmosfære og portrætter. Jeg gætter på, at det er fordi han skrev til billigbogsmarkedet. Så skulle bøgerne vel ikke være for lange. Selvom de skriver anderledes, synes jeg man kan se den samme forfattermæssige økonomi hos Chandler og Hammett.

    Og så kan jeg godt lide figuren. Den indadvendte politimand, hvis hjerne gang på gang nedlægger forbryderne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *