Bøger bøger bøger bøger!

Jeg er løbet ind i en periode, hvor jeg ikke får læst meget. Selv når jeg går i seng, slår det fejl. Jeg har i en uges tid forsøgt at læse Chandler, men uden succes. Jeg har læst de samme 12 sider 7-8 gange, stort set uden at kunne genfortælle handlingen 😮 Jo, telefonen vækker vor helt, detektiven. Det er en advokat med det opdrag, at overvåge en pige der kommer ind med firetoget. Som sagt, så gjort. Pigen ankommer og opfører sig mystisk: sidder i timevis på banegårdens cafeterie, mødes med tydelig modvilje og afsky med en ukendt mand. Og bliver igen hængende i cafeteriet…og så er jeg ikke nået længere 🙁

Til gengæld vælter bøgerne ind af døren. Jeg har lånt danskeren Niels Holcks bog om, hvordan han blev eftersøgt for terrorisme i Indien, ‘De kalder mig terrorist’. Han er vist en miniudgave af Blekingegadebanden, han virkede bare i Asien istedet. Desuden har jeg lånt en af den franske krimiforfatter Fred Vargas’ bøger, ‘This Night’s Foul Work’. Den glæder jeg mig også meget til.

Derudover har gode venner foræret mig ‘Drabsarkivet’ af Ekstra Blads journalisten Kate Bluhme (danske kriminalsager gennem 50 år); ‘Cubansk efterårslandskab’, cubansk krimi, fjerde og sidste bog i Leonardo Paduras Havanna-kvartet; og den hollandske journalist Joris Luyendijks ‘Folk som os. Hvad medierne ikke fortæller’, bagom nyhederne fra mellemøsten.

Men det stopper ikke her. Da jeg i anden anledning var i Aalborg centrum, kom jeg for skade at gå forbi Arnold Busck. Her lokkede de med 50% på allerede nedsatte varer på bordene udenfor. Det var ikke pænt gjort!

Jeg købte Sebastian Haffners ‘De syv dødssynder. Tysklands fejltagelser i Første Verdenskrig’, fordi jeg altid har været fascineret af Tysklands historie under og mellem de to verdenskrige; Javier Cercas’ ‘Salamis soldater’, fordi den spanske bogerkrig og spansk litteratur er begyndt at fascinere mig; Torben Brostrøms voksne erindringer ‘Rad og række’, fordi jeg læser for lidt litteratur om litteratur; og sidst en fotobog med fotos af Henrik Saxgren, ‘Eftersyn’. Alt sammen til kun 150 kroner 🙂

10

Authors gravatar

Carsten

Jeg har nylig købt Chandlers "The Big Sleep" som jeg glæder mig til at læse. Jeg har ikke tidligere læst noget af ham, men jeg er, som du også skriver, ret sikker på jeg burde kunne lide det, fordi jeg også elsker film noir.

Det er forresten en god og velskrevet blog du har – som jeg lige har opdaget.

Authors gravatar

Carsten

Jeg har nylig købt Chandlers "The Big Sleep" som jeg glæder mig til at læse. Jeg har ikke tidligere læst noget af ham, men jeg er, som du også skriver, ret sikker på jeg burde kunne lide det, fordi jeg også elsker film noir.

Det er forresten en god og velskrevet blog du har – som jeg lige har opdaget.

Authors gravatar

Peden

Jeg er spændt på hvad du mener om Niels Holcks bog. Er lige blevet færdig med en lille DR-udgivelse om Blekingegade-sagen og har fluks kastet mig over første bind af Øvigs sagsgennemgang.
Fremover tror jeg kun jeg vil læse bøger om vesteuropæiske byguerilla-grupper. Det facinerer mig i den grad.

Authors gravatar

Peden

Jeg er spændt på hvad du mener om Niels Holcks bog. Er lige blevet færdig med en lille DR-udgivelse om Blekingegade-sagen og har fluks kastet mig over første bind af Øvigs sagsgennemgang.
Fremover tror jeg kun jeg vil læse bøger om vesteuropæiske byguerilla-grupper. Det facinerer mig i den grad.

Authors gravatar

Dorte H

Det er sjovt, for de anbefaler også Havanna-kvartetten i mit krimi-læserum lige nu. Så den bliver jeg jo (også) nødt til at tænke over.

Authors gravatar

Dorte H

Det er sjovt, for de anbefaler også Havanna-kvartetten i mit krimi-læserum lige nu. Så den bliver jeg jo (også) nødt til at tænke over.

Authors gravatar

Søren

jeg tror jeg synes jeg skal kunne li Chandler, fordi jeg er vild med noir-filmudgaverne 🙂 Men det er længe siden jeg har læst ham, så prøver igen, tror jeg.

Jeg kan allerede nu afsløre, at jeg er vild Fred Vargas. jeg læste for et par år siden Cirkeltegneren og var vild med den. Hovedpersonen er lidt skæv, men allerbedst, så skriver hun rigtig godt (hvilket jo ikke altid er tilfældet i krimigenren).

Kender du i øvrigt Leonardo Paduras Havanna-kvartet, en cubansk krimi? Kan jeg også anbefale.

Authors gravatar

Dorte H

Jeg er da heller ikke sikker på, Chandler kunne holde mig vågen. Jeg har læst en smule af ham, sådan for at kunne sige, jeg har læst Chandler, og de er da glimrende eksempler på den hårdkogte krimi; det er bare ikke min yndlings-undergenre 🙂
Krimi-kendere omkring mig siger, Fred Vargas er fantastisk, så jeg er spændt på at høre, hvad du synes.
Det er nok den bedste side-effekt ved at blogge: jeg har fundet adskillige nye krimi-forfattere, jeg virkelig synes om.

Skriv et svar