Kaptajnen fra Bombay

Jeg har lige været i drengebogs-mode. Percival Merewether er ung kaptajn i det britiske Ostindiske Kompagnis krigsflåde. Det betyder at han er ansat i en privat flåde, der med våbenmagt skal sikre udbytning af kolonierne. Bøgerne foregår fra 1806 og et par år frem.

Merewether slås mod fæle pirater, onde franskmænd og listige indfødte der prøver at tage magten fra englænderne, og han kommer pænt rundt, fra afsejling i England, rundt om Kap Det gode Håb, og derefter de mange eventyr i Det Indiske ocean, i Kina og Persien med mere.

Merewether er initiativrig og modig og hans mandskab elsker ham. Han scorer også damer og prisepenge.

Splitte mine bramsejl, det er forrygende underholdning 🙂

Posted by Picasa

13 responses

  1. Gode børnebøger er bestemt altid et gensyn værd. Mine døtre kan heldigvis lide mange af de samme forfattere som mig, så vi har anskaffet en del af de skønne, gamle klassikere på engelsk.

  2. Gode børnebøger er bestemt altid et gensyn værd. Mine døtre kan heldigvis lide mange af de samme forfattere som mig, så vi har anskaffet en del af de skønne, gamle klassikere på engelsk.

  3. Nej, det er ikke børnebøger, blodet flyder i stride strømme i slagscenerne. Men det er nok heller ikke de dybeste romaner jeg er stødt på 😉

  4. Nej, det er ikke børnebøger, blodet flyder i stride strømme i slagscenerne. Men det er nok heller ikke de dybeste romaner jeg er stødt på 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *