Skal vi bytte?

Jeg finder jo ofte mine bøger på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Ud over at jeg tit kommer hjem med bøger jeg har i forvejen, fordi jeg er glemsom, så sker der også noget andet, som er møgirriterende: jeg kommer tit hjem med bøger som er et bind ud af flere, og hvor serien ikke er komplet. Jeg er ikke altid opmærksom på, at der mangler bind, og bliver så skuffet når det går op for mig.

Men det har fået mig til at tænke på, at jeg nok ikke er den eneste der har det problem. Måske burde der simpelthen være en hjemmeside, hvor man kan søge efter manglende bind? Så kunne man bytte bøger med folk. “Jeg har de første 3 bind af Borte med blæsten”. “Fint, jeg har bind 4 og mangler bind 3 af De tre musketerer”.

Jeg har jo ikke lige tid til at lave en hjemmeside, så jeg starter lige her med et (mikroskopisk) udsnit af de uklompette serier jeg eftersøger. Har du hvad jeg mangler, eller har jeg hvad du mangler, så bytter vi. Okay?

E. Thälmann: Reden und Aufsätze 1930 – 1933, bind 1. Jeg ved faktisk ikke hvor mange bind der er, det fremgår ikke helt. Mindst to, kan vi være sikre på, og når vi i øvrigt iagttager niveauet af Hr. Thälmanns skriftlige meddelsomhed, måske endda tre?

Harals Engberg: Brecht på Fyn, bind 2. Jeg ved heller ikke her, hvor mange bind der mangler, men sikkert kun bind 1.

Simone de Beauvoir: Det andet køn, bind 1 og 2. Jeg kan se af indholdsfortegnelsen, at der skal være tre bind. Mangler altså det tredje.

Dette bind handler om Danmarks første 20 år med flyvende tallerkener, 1946 – 1964. Den er udgivet i 1989, så det passer sikkert med at der mangler et bind mere. Det er i øvrigt nyt for mig at flyvende tallerkener først ankom til dansk luftterritorium i 1946, men marsmændene har måske ventet på at nazittysk antiluftskyts blev uskadeliggjort?

Anyways, har du bind 2, eller mangler du bind 1, så smid en besked.

Fjodor Uschakowskis roman i tre bind om Romanovernes banemand, Rasputin. Jeg har bind 2. Skal vi bytte?

6

Authors gravatar

Kim F. Rasmussen

Der findes også mange enlige bøger i min bogbestand som mangler en makker.
Desværre har jeg ingen af dem du mangler.
Jeg har for et halvt år siden anskaffet mig et domæne som hedder bogsamler.dk med henblik på at lave et mødested for bogsamlere. nu har jeg sså endelig fundet en anledning til at få gjort noget ved det. Jeg håber at du og alle andre bogsamlere vil gå ind på siden og benytte jer af den. Det er bare sat hurtigt op, så kom endelig med forslag til forbedringer.

Authors gravatar

Kim F. Rasmussen

Der findes også mange enlige bøger i min bogbestand som mangler en makker.
Desværre har jeg ingen af dem du mangler.
Jeg har for et halvt år siden anskaffet mig et domæne som hedder bogsamler.dk med henblik på at lave et mødested for bogsamlere. nu har jeg sså endelig fundet en anledning til at få gjort noget ved det. Jeg håber at du og alle andre bogsamlere vil gå ind på siden og benytte jer af den. Det er bare sat hurtigt op, så kom endelig med forslag til forbedringer.

Authors gravatar

Louise

Damn, det er nogle syrede bøger nogen af dem 😉 Jeg ligger desværre heller ikke inde med nogen af dem, du mangler.

Authors gravatar

Louise

Damn, det er nogle syrede bøger nogen af dem 😉 Jeg ligger desværre heller ikke inde med nogen af dem, du mangler.

Authors gravatar

Linse

Godt initiativ, Kim. Det vil jeg benytte mig af snarest!

Authors gravatar

Linse

@Louise Ved det godt, elsker sære bøger 🙂

Skriv et svar