Solidaritet, et fyord?

Nu er det her ganske vist ikke en nyhedsblog, men jeg må ud med det, for jeg er skide sur og vred. Når jeg ser billederne fra politiaktionen forleden, bliver jeg bare så tosset. Folk i nød, på flugt fra krig og forfølgelse, anholdes med vold og magt midt om natten for øjnene af deres koner og børn, og smides i fængsel. Hvorfor skal 72-årige senildemente Hassan smides ud af Danmark? Hvorfor skal Mahabat smides ud, når hendes mand og sønnerne Diam på fire år og Darian på otte måneder gerne må blive?

Det hele kan koges ned således: en muslim er lige med en, der vil nasse/begå kriminalitet/slå kristne ihjel. Det er der tilstrækkelig mange danske vælgere der i fuld alvor mener, så mange, at Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og nu også Socialistisk Folkeparti, vil ofre disse mennesker i nød, for at tækkes disse vælgere. Kun De Radikale Venstre og Enhedslisten står imod.

Der er dage, hvor jeg i fuld alvor overvejer at pakke biblioteket (og konen) ned, og emigrere fra dette lille intolerante land, og flytte langt, langt væk.

Og så igen: det kan heller ikke passe at dumhed og fremmedhad skal vinde over solidaritet og medmenneskelighed. For så høre alting da op. Heldigvis er jeg ikke den eneste der tænker sådan.

Solidaritet og medmenneskelighed tilbage på dagsordenen nu, tak.

3

Authors gravatar

Lyrans Noblesser

Vi skulle gärna vilja ha lite "Solidaritet og medmenneskelighed" i Sverige också…

Skriv et svar