Carson McCullers’ kortroman ‘Balladen om den bedrøvelige café”, er et trekantsdrama mellem den rige enspænder og caféejer, Amelia Evans, hendes kriminelle eksmand, Marvin Macy, og den pukkelryggede dværg Lymons Willis.

Det hele udspiller sig i en mindre by uden for de store (eller for den sags skyld
små) hovedfærdselsårer i USA, og hele byen følger naturligvis med i dramaet.

Kortromanen er på godt 70 sider og levner ikke kærligheden mange chancer. Ikke et stykke litteratur der kommer til at fæstne sig hos mig. Det er det første jeg læser af Carson McCullers, og jeg havde forventet mig mere af forfatteren. De fire noveller der efterfølger kortromanen i dette fællesbind, gemmer jeg til en anden god gang.

Carson McCullers: Balladen om den bedrøvelige café. Gyldendal, 1953 (1952?). Oversat af Ole Storm. Forsidevignet af Ib Spang Olsen.