I sidste uge var jeg med konen i Midtjylland. Hun skulle på konference. Jeg skulle på bogjagt. Jeg startede i Ringkøbing, tog til Videbæk, Vildbjerg, Herning og sidst i Kibæk, i alt en 10-12 genbrugsbutikker.

Lad mig sige det med det samme: det var tydeligt, at jeg var havnet i bibel-bæltet. Jeg fristes til at sige: Jesus, der var meget religiøs litteratur. Helt utrolig så mange eksemplarer af Olfert Richards prædikener, der er i omløb. Jeg tror heller ikke jeg var i en genbrugsbutik, der ikke forsøger at prakke de sagesløse kunder Dynelarsens husstandsomdelte erindringer på.

Men der var lidt guld alligevel. En “film-udgave” af Daphne du Mauriers Rebecca fra 1951, fyldt med fotos fra Hichcocks film.

Derudover en bog om den mytiske mesterspion, Richard Sorge, som jo også har en eller anden forbindelse med danske kommunisters hemmelige arbejde før WW2, som jeg har glemt hvad præcis går ud på, men det finder jeg snart ud af.

Det bedste fund, var et smukt lille læderindbunden eksemplar af Karin Michaëlis’ “Elsie Lindtner” fra 1912. Det må være en uafhængig fortsættelse af “Den farlige alder”, som jeg har omtalt her.

Men altså: Bibelbæltet var ikke det mest givtige område at jagte bøger .