Jeg er løbet ind i en periode, hvor jeg ikke får læst meget. Selv når jeg går i seng, slår det fejl. Jeg har i en uges tid forsøgt at læse Chandler, men uden succes. Jeg har læst de samme 12 sider 7-8 gange, stort set uden at kunne genfortælle handlingen 😮 Jo, telefonen vækker vor helt, detektiven. Det er en advokat med det opdrag, at overvåge en pige der kommer ind med firetoget. Som sagt, så gjort. Pigen ankommer og opfører sig mystisk: sidder i timevis på banegårdens cafeterie, mødes med tydelig modvilje og afsky med en ukendt mand. Og bliver igen hængende i cafeteriet…og så er jeg ikke nået længere 🙁

Til gengæld vælter bøgerne ind af døren. Jeg har lånt danskeren Niels Holcks bog om, hvordan han blev eftersøgt for terrorisme i Indien, ‘De kalder mig terrorist’. Han er vist en miniudgave af Blekingegadebanden, han virkede bare i Asien istedet. Desuden har jeg lånt en af den franske krimiforfatter Fred Vargas’ bøger, ‘This Night’s Foul Work’. Den glæder jeg mig også meget til.

Derudover har gode venner foræret mig ‘Drabsarkivet’ af Ekstra Blads journalisten Kate Bluhme (danske kriminalsager gennem 50 år); ‘Cubansk efterårslandskab’, cubansk krimi, fjerde og sidste bog i Leonardo Paduras Havanna-kvartet; og den hollandske journalist Joris Luyendijks ‘Folk som os. Hvad medierne ikke fortæller’, bagom nyhederne fra mellemøsten.

Men det stopper ikke her. Da jeg i anden anledning var i Aalborg centrum, kom jeg for skade at gå forbi Arnold Busck. Her lokkede de med 50% på allerede nedsatte varer på bordene udenfor. Det var ikke pænt gjort!

Jeg købte Sebastian Haffners ‘De syv dødssynder. Tysklands fejltagelser i Første Verdenskrig’, fordi jeg altid har været fascineret af Tysklands historie under og mellem de to verdenskrige; Javier Cercas’ ‘Salamis soldater’, fordi den spanske bogerkrig og spansk litteratur er begyndt at fascinere mig; Torben Brostrøms voksne erindringer ‘Rad og række’, fordi jeg læser for lidt litteratur om litteratur; og sidst en fotobog med fotos af Henrik Saxgren, ‘Eftersyn’. Alt sammen til kun 150 kroner 🙂