Via en ny afstemningsapp, der hedder Seesaw, bad jeg mine venner på Facebook om hjælp til, hvilken af disse to bøger jeg skulle kaste mig over. Der var overvældende flertal for Den tunge kuffert, så den blev det.

En tung kuffert kommer ved et tilfælde i hænderne på Adam Breen. Et par kriminelle løjsere dukker op hos Adam og vil have kufferten, og samtidig bliver huset overvåget af endnu en kriminelt udseende personage. Adam vil helst aflevere den til politiet, men midt i forviklingerne er kufferten pludselig forsvundet.
Nu må Adam sno sig, for hverken politiet eller gangstertyperne tror ham over en dørtærskel, og alle er endog MEGET opsatte på at finde kufferten før alle andre. Gangsterne truer med at kidnappe Adams datter, og Adam ser ingen udvej end at gå under jorden for at finde ud af hvor kufferten er blevet af og hvad der gør den så interessant for så mange forskellige parter.
Med hjælp fra en ung journalistspire, Molly, går Adam under jorden, og det lykkes ham at opspore og infiltrere den kriminelle organisation der står bag truslerne mod ham. Men er Molly den, hun udgiver sig for at være, og vil det lykkes Adam at sprænge den kriminelle ring, inden de får has på ham og hans familie?
En meget krimi helt i den kulørte ende, men spændende og god underholdning. Den er dialogbåret og læseren forvirres hele tiden af, om de optrædende personer nu også er dem de giver sig ud for og om deres motiver nu også er som de siger de er. Alt skifter konstant, som en uendelig runddans, hvor intet er sikkert og intet er hvad det giver sig ud for.

Forfatteren hedder Bruno Fischer. Det perfekte, anonyme forfatterpseudonym, tænkte jeg straks, men det er et rigtigt navn. Bruno Fischer (1908-95) var født i Tyskland, men opvokset i USA. Han var journalist, redaktør og skrev masser af kulørte romaner og kulørte historier til kulørte blade. Han redigerede også socialistiske aviser og endte sine dage i et socialistiske olle-kolle i staten New York. Ham kan man læse mere om her.
Bruno Fischer: Den tunge kuffert. Ark’s Forlag, 1955 (1946).