Sommerferien er altid et godt tidspunkt af året at få læst en masse bøger, og i år holder vi ferien hjemme, så hele biblioteket er lige ved hånden, og jeg skal ikke til at vælge hvad jeg skal slæbe med eller bekymre mig om der er plads nok i kufferten. (Ja, jeg ved godt e-bogen er opfundet, men jeg elsker jo stadig den fysiske bog).

Lange dage hvor man ud over at læse ikke skal andet end kysse fruen, spise og undgå at blive solskoldet, er perfekte læsedage, i modsætning til de kortere intervaller jeg læser i til dagligt.

Hvert år har jeg en længere diskussion med mig selv om, hvilken slags bøger jeg skal læse. Skal jeg udnytte, at jeg har mulighed for at læse i længere stræk og læse de tykke klassikere, jeg savner at få læst, eller skal jeg erkende at det er ferie og tid til afslapning og læse let og ukompliceret litteratur (med andre ord: krimier og pulp)?

Normalt ender jeg med at få blandet mig en cocktail af en del faglitteratur, en del klassikere og to dele let litteratur. I år tror jeg, jeg satser anderledes.

For jeg har simpelthen fået samlet så mange bunker klassikere sammen, som jeg drømmer om at få læst, så jeg har besluttet at droppe de lette tidsfordrivende bøger.

Jeg har ikke forberedt min To-Be-Read-liste endnu, men fra hoften har jeg i hvert fald to klassikere, jeg har kæmpet med uden at blive færdig: Veza Canettis Die Gelbe Strasse, og Victor Serges The Case of Comrade Tulayev.

Hvad læser du i din ferie?