De store gode loppemarkeder er et forårstegn, selvom vejret ikke helt har fattet det endnu, men jeg kan bare ikke lade være med at lede efter det mindste tegn på, at de gråbrune og matgule farver snart bliver afløst af en grøn eksplosion. Forår og bogjagt hører sammen.

Der er gode loppemarkeder og der er mindre gode loppemarkeder. Ofte er loppemarkeder, som kun afholdes få gange om året, de bedste. For eksempel spejderloppemarkeder eller Lions Club. Når poderne skal have ny spejderhytte eller det går til et velgørende formål, plejer det at være muligt vriste arvestykkerne ud af folk.

I denne weekend var der potentielt to gode loppemarkeder her i Nordjylland (som jeg kendte til), et spejderloppemarked i Mou, som vi tidligere har haft god succes med, både sporhunden og jeg, og så et Lions Club loppemarked i Aars. De åbnede næsten samtidigt, så vi måtte vælge: det blev Aars denne gang.

Loppemarkedet blev afholdt i et Messecenter Vesthimmerland, og hold op, der var mange vesthimmerlændinge, der gerne ville gøre en god handel! Og en kop kaffe og et stykke wienerbrød var nok heller ikke af vejen.

Og der var også godt gang i “bogafdelingen”, selvom jeg blev lidt nervøs til at starte med, for jeg løb  ind i en stime Morten Korch og Fritz Reuter og bogen om den røde malkeko. Ikke lige det jeg leder efter. 
Men der var heldigvis meget andet, blandt andet en del tysk litteratur. Det kan vi godt lide. Her dagens fangst.