Jeg læser lige nu flere bøger og kommer vidt omkring, som du kan se her:

Først er der Martin Andersen Nexøs rejsereportager skrevet mellem 1894 og 1950. De aller første er lidt kedelige, men der kommer hurtigt gang i løjerne. Da Nexø får skrevet sig varm, om jeg så må sige, er han en blændende beskriver.
Erich Kästners mandagsdigte er avisdigte om aktuelle begivenheder fra tyvernes og tredivernes Berlin. En lidt speciel digtform, med små betragtninger og satiriske indslag og kommentarer, men ret underholdende.
Poul Hansens bog om jægeren St. St. Blicher er temmelig nørdet, især fordi jeg ikke er jæger, men jeg læser den mest for at se om der er en særlig vinkel på forfatteren Blicher, og det er der. Mere om det ved en anden lejlighed. Åh, suspense, hva’??
Manuel Vázquez Montalban’s detektivserie om Pepe Carvalhos er en af mine yndlings krimier, helt i samme liga som Fred Vargas’ Adamsberg, men helt anderledes, og nogenlunde så langt fra skandinavisk krimi som overhovedet muligt. Det er et plus. Bøgerne skaffer jeg løbende second hand, så det tager den tid det tager at få samlet hele serien. Men rart at have noget til gode 🙂
Har du gode læsetip, så lad mig høre?