Kirurgen Veronica er blevet gift for anden gang i sit liv med kriminalkommissæren Claes Claesson. Netop hjemvendt fra bryllupsrejsen, erfarer de, at Veronicas voksne datter af første ægteskab, Cecilia, er blevet overfaldet og ligger i koma på Lund sygehus.

Vi har her med endnu en svensk krimi at gøre. Forfatteren er selv læge og arbejder på Lund universitetshospital. Det medicinske og hospitalsvæsenet præger, for ikke at sige: dominerer, bogen.

Bogen er på 477 sider, og på side 243 er opklaringsarbejdet ikke kommet i gang, så der gav jeg op. Altså på side 243.

Karin Wahlberg benytter sig at et virkemiddel, som er vældigt populært i svenske krimier, nemlig at indlægge afsnit/kapitler med brudstykker af anonyme fortællinger, typisk barndoms oplevelser, som lidt efter lidt skal lede os på sporet af sammenhængen eller baggrunden for forbrydelsen, og så skal man som læser gætte på, om det er morderen eller en anden, der er fortælleren. Men det er i virkelig ikke særlig interessant i Karin Wahlberg udgave.

’Blokken’ er en femikrimi. Forskelle i kønnenes forhold og muligheder på arbejdsmarkedet fylder i hvert fald en del, ligesom det private fylder.

Det er bare ikke godt nok, så jeg spilder ikke flere minutter i selskaber med Karin Wahlberg.

Karin Wahlberg: Blokken. Bazar Forlag, 2007 (2006). Oversat af Ina Nielsen.