En dag dukker politiet op hjemme hos 39-årige Paula, for at fortælle hende, at hendes ex-mand er blevet skudt af politiet i en gidselsituation. Chokeret tænker Paula tilbage på et langt ægteskab med en voldelig ægtemand, 4 børn og alkoholen.

Vi er i Dublins laveste sociale ende, hvor kvinder og børn er allernederst i hierarkiet, udsat for vold, seksuelle overgreb, omsorgssvigt og et utilstrækkeligt skolevæsen. Paula giftede sig med kvarterets hotte fyr, for at slippe væk fra det udsigtsløse og voldelige patriarkalske hjem, men fandt sig blot et nyt magen til, nu blot med fire børn at passe på også.

Denne korte roman (222 sider) er min første af den irske forfatter Roddy Doyle, men jeg har, sikkert som de fleste andre, set The Commitments. Portrættet af Paula er overbevisende og, tror jeg, psykologisk set realistisk, og i hvert fald temmelig nøgent og bevægende.

For at illustrere at vi er inde i fortællerens, Paulas, tanker, skriver Doyle i korte abrupte sætninger, og det giver mening, men bliver lidt træls i længden. Titlen synes jeg er godt fundet på, i al sin banalitet siger den næsten alt.

Roddy Doyle: Kvinder der gik ind i døre. Samlerens bogklub, 1997 (1996). Oversat af Jørgen Nielsen.