Jeg samler på bøger, jeg kan ikke lade være. Derfor snuser jeg evig og altid rundt på loppemarkeder og genbrugsbutikker. Jeg køber også langt flere bøger end jeg kan nå at læse, desværre 🙁

Jeg har prøvet at opstille mine kriterier:

1. Bøger jeg gerne vil læse.
2. Bøger jeg gerne vil bladre i.
3. Bøger med sjove/sære forsider eller form.
4. Bøger med alder/patina.
5. Bøger det kunne være sjovt at blogge om.

Især elsker jeg gamle bøger. De ældste bøger jeg har er ‘Danmarks Sagnhistorie’ fra 1851, og ‘Oplysninger om Kasper Hauser’ fra 1859. Begge er med gotisk skrift, så jeg får dem aldrig nogensinde læst. Men jeg synes det er vildt at bladre i så gamle bøger. Indbinding og papir er af en helt anden kvalitet; papiret er nærmest som tyndt tøj.

Hvilken bog er den ældste du har, og samler du også? Og efter hvilke kriterier?