Hvis du interesserer dig for William Heinesen, Færøernes måske mest kendte forfatter, eller hvis du intet ved om Heinesen og er nysgerrig på personen, forfatteren og værkerne, så læs Ejgil Søholms bog Godheds ubændige vælde.

Trods den gammeldags titel, er Søholms personlige bog om William Heinesen stærkt læseværdig, velskrevet og med en smittende entusiasme.

Det er ikke en videnskabelig litteraturbog, som Søholm selv skynder sig at påpege i forordet, men trækker både på Ejgil Søholms store viden om og på en række personlige møder og korrespondance med Heinesen.

Mine samlede digte [er] jo på trapperne i en luxusudgave, smuk, men tåvridende dyr og altså kun for samlere og bibliofile fans og playboys. (brev fra William Heinesen til Ejgil Søholm)

Masser af kontekst om dansk og færøsk litteratur, masser af fotos og illustrationer af Heinesen, gør bogen fuldendt.

Om William Heinesen
Om William Heinesen

Noget af det bedste ved bogen er, at den fanger William Heinesens humor så fantastisk godt. For det har han, Heinesen: humor.

 

Holberg, – ja, forunderliget at man endnu kan tåre af grin over hans kåde indfald, – som nu de gamle mænd som i Jean de France græmmer sig over en fransk letfærdighed og frivolitet. “Så har de osse en by der hedder Rouen – eller Røven!” Hvor må han ikke have grinet dejligt indvendig når han fiskede sådanne gags op af sit blækhus! (Brev fra William Heinesen til Ejgil Søholm)

Tag og læs denne livsglade bog om en livsglad digter fra nordatlanten.

Ejgil Søholm: Godheds ubændige vælde. En lille bog om Færøernes store digter. Gyldendal, 2000.