Tidligere på året genlæste jeg Stepehen Kings The Stand, en af min favoritromaner af ham. Jeg har nu givet mig i kast med en mere, 11-22-63, denne gang som lydbog på engelsk.

Jake Epping er engelsklærer, lige fraskilt, og sommerferien står for døren. Han er ved at rette de sidste stile og pakke ned og gå hjem, da han får et opkald fra Al Templeton, som ejer den lokale diner. De mødes og Al fortæller at han har opdaget en dør til fortiden. Når man går igennem døren befinder man sig helt præcist i året 1958.

Al vil have Jake til at tage tilbage i tiden for at redde John F. Kennedy fra at blive skudt af Lee Harvey Oswald, for at ændre historiens gang. Måske kan Vietnamkrigen stoppes på denne måde?

Inden han stopper Lee Harvey Oswald, skal Jake være helt sikker på at Oswald arbejder på egen hånd. Hvis en af de mange konspirationsteorier om at mafiaen, russerne, cubanerne eller CIA står bag Oswald, så er der en risiko for at de sætter en anden til at fuldføre attentatet.

Jake tager opgaven på sig og tager tilbage til 1958. Men det bliver ikke helt nemt, for TIDEN ønske ikke at blive ændret, og den lægger forhindringer for Jake. Der bliver også plads til en kærlighedsaffære, men hvordan skal det gå et par der er fra henholdsvis 2011 og 1958?

Mere får I ikke at vide i denne omgang. Romanen er klassisk Stephen King, utrolig spændende, med masser af detaljer fra perioden. Oplæseren, Craig Wasson, var helt i top. Rigtig tydelig udtale, masser af dialekt og læspen og meget andet for at give karaktererne personlighed og gøre dem genkendelige fra hinanden.

Stephen King startede på romanen allerede i starten af 70’erne, men lagde den til side igen, for tiden var ikke moden til sådan en roman. Der var simpelthen gået for få år siden JFK blev myrdet. Men nu er den kommet, og den er rigtig fed.