I en periode vikarierede Anaïs Nin for Henry Miller med at forsyne en bogsamler med erotiske noveller. Et udvalg af disse er samlet i her i Venusdeltaet.

Selvom jeg ikke lige havde gættet at novellerne blev skrevet for at pirre en enkelt læser,  er det tydeligt at novellerne er skrevet til et bestemt publikum, med deres blanding af det erotiske med det forbudte og det farlige.

De erotiske dramaer udspiller sig mellem søskende, mellem præster og alterdrenge, en kvinde møder en kvindemorder og undslipper lige netop døden osv osv. Var bogen udkommet i dag og havde Anaïs Nin været dansker, ville hun vække forargelse i en grad der ville få Jørgen Leth til at ligne en infantil skoleelev i færd med at tegne kønsdele på indersiden af en toiletdør.

Samtidig afsøger Nin også andre farlige felter som underkastelse og ligefrem vold, voyeurisme men også lege og diverse scenarier partnerne pirrer hinanden med.

 Novellerne er opfindsomme og frapperende og en masse andre ting. Om jeg finder dem ligeså pirrende som den anonyme boghandler, ved jeg ikke, men upåvirket var jeg ikke. Til gengæld bliver det lidt ensformigt, så jeg læste ikke dem alle. Det må blive en anden dag.

Anaïs Nin: Venusdeltaet. Erotiske noveller. Lindhardt og Ringhof, 1977 (1969). Oversætteren er unavngivet.