Litteraturlinks fra ugen der gik

Efter en påskepause skal vi igen have ugens gode links om løst og fast inden for litteraturen og bogens verden.

Vi starter med F. Scott Fitzgerald. Den 10. april var det 88 år siden Fitzgeralds roman The Great Gatsby, blev udgivet. Det fejrede Kristoffer Dahy Ernst med at kigge på nogle af de mange forskellige forsider, der igennem tiderne har prydet denne klassiker.

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan en forfatter reagerer, den dag Postmand Per dukker op med den seneste udgivelse lige fra trykken? Det fortæller fantasyforfatteren Lone Dybdahl om her. 

Og så et suk fra Kirsten Reach, redaktør hos det amerikanske indie-forlag, Melville House: “Could we please agree to stop using the word “dead” in headlines about print media and publishing?”

Har du savnet en liste over danske pionerer inden for digital litteratur? Så har Erik Scherz Andersen, der også står bag tidsskriftet Slagtryk, samlet en fin liste her.

Det var også i denne uge, jeg opdagede et nyt dansk indie-forlag, Forlaget Ordenes By. Det ser rigtig interessant ud. Tak til Jeppe Engell for det tip 🙂

Men ugens altoverskyggende begivenhed, var naturligvis, da en af musikkens og litteraturens helt store inspirationskilder, smed træskoene på The Ritz Hotel i London (man var vel baronesse). Det er naturligvis Margaret Thatcher, vi taler om. Her giver fem forfattere (og i øvrigt også 5 musikere) deres kommentarer til Jernladyen.

Det var alt for idag. God læselyst og weekend til alle 🙂

Skriv et svar