Her i andet bind i Walter Mosleys serie om privatdetektiven og hustleren Easy Rawlins, er vi sprunget 5 år frem i forhold til første bog, til 1953, og vi er stadig i LA. I den sidste scorede Easy $10.000, som han har investeret i udlejningsejendomme, som han kører ved siden af sin detektivvirksomhed. Han har sat den kyniske forretningsmand Mofass til at være huslejeindkræver, mens han selv foregiver at være viceværten. Og så har han jo stadig sit hus med frugttræerne og blomsterne.

Da Mofass sætter en af lejerne ud, den engang smukke unge kvinde, Poinsettia, der er blevet uarbejdsdygtig efter en bilulykke, hænger hun sig selv. Easy finder hende og tilkalder politiet. De to kriminalbetjente, der helt usædvanligt består af en hvid og en sort, tror ikke at det drejer sig om selvmord, og mistænker at Easy for at have myrdet Poinsettia.

Samtidig bliver Easy indkaldt til torskegilde hos skattevæsenet, der vil have ham til at redegøre for hvorfra han har de $10.000, som han har købt ejendomme for. Den nidkære skatteopkræver er barsk og giver kun kort varsel til at fremkomme med dokumentationen.

Pludselig træder FBI ind på scenen, og redder Easy fra klemmen hos skattevæsenet, men ikke uden modydelser: de vil have ham til at udspionere fagforeningsfolk på hans gamle arbejdsplads, flyfabrikken Champion Aircrafts, som er mistænkt for at være kommunistiske spioner. Via kirkemiljøet omkring kirken First African, kommer Easy tæt på jøden Chaim Wenzler, som er FBI’s hovedmistænkte, og fatter straks sympati for ham. Men nogen lækker til kirkemiljøet, at Easy er informant for FBI, men hvem?

Som om Easy Rawlins ikke har problemer nok, så dukker hans gamle ven fra Texas, Mouses, kone EttaMae op med sønnen, og hende har Easy et uforløst kærlighedsforhold til. Men hvis Mouse opdager at de har et forhold, bliver han dødensfarlig.

Forrygende krimi fra det kommunistforskrækkede og raceadskilte Los Angels, og denne gang med et plot der holder!

Walter Mosley: Døden i rødt. Fremad, 1996 (1991). Oversat af Søren Vinterberg.