Easy Rawlin er en del af det halvkriminelle sorte miljø i Los Angeles, som stammer fra Texas. Vi er i 1948 og han har netop mistet sit job på flyfrabrikken, da bartenderen Joppy henviser ham til et job for den hvide advokat DeWitt Albright. Han skal finde en pige, og ikke stille spørgsmål om hvorfor og for hvem.

Plottet er ekstremt rodet, og jeg er stadig ikke sikker på jeg har fattet hvorfor hvem har gjort hvad, men vi har at gøre med en borgmesterkandidat med hang til små drenge, svig, grådighed og begær og drømmen om at være hvid i stedet for sort.

Og så introduceres vi i det mindste til vor helt, Ezekiel Porterhouse Rawlins, kaldet Easy Rawlins, afroamerikaner, født 1920, en meter og femogfirs, fireogfirs kilo, og har tjent med General Pattons styrker i 2. Verdenskrig; flyttet fra Texas til LA som så mange andre, for at få job.

Vi introduceres også til en række karakterer i Easys omgangskreds, især hans gamle ven fra Texas, Mouse, som har dræbt sin stedfar og stedbror for pengenes skyld. Han er i det hele taget lettere skruppelløs og psykopatisk, og gør Easy lettere nervøs, men han kan ikke helt slippe venskabet.

Ikke en imponerende debut, men det bliver heldigvis bedre.

Walter Mosley: Djævlen i blåt. Fremad, 1996 (1990). Oversat af Søren Vinterberg.