Hamborg er på flere måder en fremragende by at besøge. En af dem er byens mange loppemarkeder. Også hvis man er på bogjagt (er man ikke altid det?).

Her kommer fem bud på loppemarkeder i Hamborg, der er et besøg værd. 

Flohmarkt Lange Reihe

Flohmarkt Lange Reihe

Hovedgaden i mit favoritkvarter, St. Georg, hedder Lange Reihe, og der holdes der med jævne mellemrum loppemarked på Carl v. Ossietsky Platz. Der er en fin blanding af professionelle og private udstillere, og man kan sagtens gøre en fornuftig handel. 

Der var en del private udstillere med bøger, og jeg var heldig at finde en lille bogskat. 🙂

Kommende tider for Flohmarkt Lange Reihe
Grossneumarkt

I bydelen Neustadt finder du flohmarkt auf dem Grossneumarkt. Det er et virkelig hyggeligt marked under træerne, med masser af udstillere og osere,, og med madmuligheder både på selve markedet og de omliggende cafeer og restauranter.

Flohmarkt auf dem Grossneumarkt
Også er der en god blanding af private og professionelle udstillere. Masser af retro-moderne tøj og ting til hjemmet (fx metaloliedunke og apotekerflasker). Priserne får nok et lille nøk op ad i forhold til Lange Reihe, men man kan stadig være med.
Bogmæssigt var det heller ikke helt skidt. 🙂

Jeg fik forøget min Ernst Jünger samling betragteligt til en rigtig god pris
Kommende tider for Flohmarkt auf dem Grossneumarkt.

Flohschanze

I Sankt Pauli kan du finde et andet loppemarked, Antik- und Flohmarkt “Flohschanze”. Et ret stort loppemarked, med udstillere der spænder fra den super professionelle, over private der har tømt pulterkammeret, til romaer med nedslidte tøj og sko til salg. 

Flohschanze i Sankt Pauli
Adresse og åbningstider finder du her.

Men inden vi smutter videre: der var et rigtig godt og billigt indendørs bogmarked!

Bogjagten kan gå ind på Flohschanze.
FlohZinn

Fjerde loppemarked foregår i og udenfor en gammel fabrik i bydelen Wilhelmsburg den første søndag i måneden.

Her er en overvægt at private udstillere (så vidt det kan bedømmes), og prisniveau er lavere. Der er mange udstillere og meget at vælge imellem, knapt så hipt, måske, men stadig en osetur værd. Man kan for eksempel se på bøger. 🙂

Der er også mulighed for mad og kaffe. Mere info her.

FlohZinn i Wilhelmsburg
Museum der Arbeit

Det måske største loppemarked i Hamborg, er Kultur-Flohmarkt am Museum der Arbeit. Så bliver det ikke federe og større. Masser af bøger, masser af tøj, masser af alt muligt.

Kultur-Flohmarkt
Find tider her.

Håber du besøger Hamborg og deres loppemarkeder, det er det bestemt værd. Har jeg glemt et fedt loppemarked i Hamborg, så smid gerne en kommentar. 🙂