I St. Georg kvarteret i Hamborg ligger en skøn lille boghandel. Navnet er typisk tysk, nemlig alt andet end mundret og med vægt på titler og former: Die Buchhandlung Dr. Robert Wohlers & Co. 

Die Buchhandlung Dr. Robert Wohlers & Co. i Lange Reihe, Hamborg.
Dr. Wohlers var socialdemokrat, men måtte for at forsørge sin familie skifte karriere fra politik til bøger, på grund af Hitler og nazisternes magtovertagelse i 1933. Boghandlen har eksisteret lige siden.

I moderne tid har boghandlen været truet af en bolighaj, der satte huslejen gevaldigt op, og måtte med hjælp fra lokale borgere etablere sig på en ny adresse i Lange Reihe (den nuværende). 

Læs mere om historien (på tysk) i dette blogindlæg.

For de tysklæsende er det en lille guldgrube af læsestof .
Udvalget i butikken er rigtig fin og betjeningen høflig og vidende, og de har både nye og antikvariske bøger. Giv den lille boghandel i St. Georg kvarteret et besøg, så den gamle, uafhængige boghandel kan bevares.

P.S. Hvis du har en ægtefælle, kæreste, medrejsende med på turen, der er mindre interesseret i bøger, så findes der lige på den modsatte side af vejen fra Dr. Robert Wohlers & Co. et konditori med fantastisk bagerbrød og kaffe, og som en bonus, er det muligt at sidde udenfor og følge med i bylivet på Lange Reihe.