Rig kone myrdes
I en velhaverbydel er hjemmegående Sylvia Bernard alene hjemme. Da det ringer på døren, åbner hun tillidsfuldt, og bliver brutalt myrdet med en lægtehammer og kniv.

Hendes mand er advokat, og mistanken retter sig hurtigt mod en af hans klienter, den rige enke Eileen Cartwright. Hun skulle angiveligt have haft en uigengældt kærlighed til sin advokat, og har derfor ryddet konen af vejen.

Morderen findes hurtigt
Hurtigt finder politiet privatdetektiv Stanislaus Jaskowski, der indrømmer at have begået mordet på vegne af Eileen Cartwright. I første omgang rækker beviserne kun til at få Jaskowski dømt.

Statsadvokat Helen West og kriminalinspektør Geoffrey Bailey har sagen, og det bliver nu op til dem at knække den hjerteløse og udspekulerede Eileen Cartwright, så Jaskowski ikke skal tage straffen alene.

Koldblodig skurk

Cartwright sidder dog ikke passivt og venter, men forsøger aktivt at forpurre efterforskningen, og hun forsøger også at ramme Helen West. Det kan vi ikke have, da West og kriminalinspektør Bailey, bogens hovedpersoner, er ved at forelske sig i hinanden. De har begge forliste ægteskaber bag sig, og, synes vi, fortjener omsider lidt lykke.

Vurdering
Krimien er juristen Frances Fyfield debutroman. En jurists indsigt gør ikke nødvendigvis en god krimi-forfatter, men det lykkedes rigtigt godt her. Bogen har et godt drive fremad, vi kommer godt rundt om alle aktørerne, og den slutter om ikke overraskende så dog død spændende.

Tematisk er der lånt fra Elizabeth Georges Før skuddet faldt. Psykologien og personerne underholdte mig rigtig godt.

Romanen er udgivet af forlaget Artia. Forlaget er (var?) rigtig gode til at finde gode krimier, som de så vælger at oversætte så sjuskede, at man i passager næsten ikke kan holde ud at læse det. Cadeau til Fyfields dramatiske talent, at hun også overvandt denne forhindring.

Frances Fyfield: Et spørgsmål om skyld. Artia, 1993 (1988). Oversat af Jane Wenzel Andreasen.