Da unge Mary Yellans mor dør efter at have slidt sig selv op på deres gård, må Mary rejse til Cornwall for at bo hos sin tante Patience og hendes mand Joss Merlyn som forpagter Jamaica kroen. Alt er ikke som det skal være på kroen. Joss er en truende og drikkende og uvenlig mand, og tante Patience er en underkuet og forskræmt kone. Mary får besked på at hjælpe til i huset og med at passe krostuen, og hører hun larm og lyde om natten, skal hun absolut ikke forlade sit værelse, og det hemmelige aflukkede rum for enden af gangen skal hun heller ikke snuse rundt i!

Gæster er der ingen af på kroen, så hvad lever de af, tanten og onklen, og hvad er det dog for nogle slyngler der dukker op til drikkelag en gang imellem? Læserne aner ugler i mosen, og det samme gør Mary, der beslutter sig for at udforske det forbudte rum i kroen og undersøge hvorfor der blive læsset af og på hestevognene i nattens mulm og mørke. Nu bliver det farligt og uhyggeligt. Mere siger jeg ikke her!

En dødspændende roman, med dramatik, suspense og med en voldsom slutning (selvom jeg havde gættet hovedskurken). Og der er naturligvis også plads til en lille lovestory. Den foregår vistnok i 1820’erne i Cornwalls hedelandskab med sine moser og tætte tåge, et dødsens farligt landskab for den der ikke kender stierne.

Jamiaca Inn er skrevet af Daphne du Maurier, som også er kendt for Rebecca og Fuglene, alle tre har Hitchcock filmatiseret. Netop denne roman må have inspireret andre, fx Laurie R. King.

Romanen er genudgivet af forlaget Virago, som er et engelsk forlag, der har til formål at udgive kvindelige forfattere. Deres Modern Classics har som mål at genudgive (glemte) klassikere af kvindelige forfattere. Et fint formål man kan læse mere om her.

Det var faktisk Titti på Hellre barfota än boklös bloggen, der gjorde opmærksom på bogen for længe siden, så tak for det 🙂

Daphne du Maurier: Jamaica Inn. Virago Modern Classics, 2009 (1936).